Äiti joka toivoi keltaista (ja ananaspurkki joka killui ikkunassa)

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Keväänvihreä hattarahuivini edistyy kovin hitaanlaisesti, ja keskeneräinen valkoinen virkattu apilahuivi on sekin edelleen keskeneräinen. Onneksi sentään jotain valmistuu, nimittäin keltainen "tilaushuivi" äidilleni. Äiti pyysi jo joulun aikaan, että virkkaisin hänelle jonkinlaisen kaulahuivin (sinapin)keltaisesta Florica-langasta, ja langat sainkin hankittua jo aikoja sitten. Mieleistäni mallia en vaan löytänyt mistään, eikä homma edennyt mihinkään. Tuo Florica-langan ohutkierteisyys nimittäin tekee sen, että lopputuloksesta tulee helposti vähän sekavan ja "kluttuisen" näköinen. Muuten kyllä tykkään Floricasta, se on niin kivan ohutta ja ihanan pehmoista. Eikä kutita yhtään vaikka onkin 100% villaa! Itse asiassa ensimmäinen virkkausprojektini oli juuri tuosta samaisesta keltaisesta Floricasta virkattu huivi.

Äidin huiviin löysin kuin löysinkin lopulta tarpeeksi yksinkertaisen ja selkeän mallin, jotta lanka pääsi oikeuksiinsa. Lopputulos on tämä:


Ja paino todellakin sanalla "yksinkertainen", sillä huivi on virkattu pelkistä pylväistä ja ketjusilmukoista. Nirkot tekivät kuitenkin ulkonäölle ihmeen paljon, taidanpas käyttää niitä vastedeskin. Myös höyrytys silitysraudalla (kostean liinan läpi tietty:) teki ihmeitä. Olenkin enemmän kuin tyytyväinen valmiiseen tekeleeseen, varsinkin kun suhteuttaa sen siihen, kuinka nopea ja helppo se oli tehdä. Ja niin oli äitikin tyytyväinen!


Saanen esitellä teille myös uusimman ikkunakilluttimeni, jonka idea jo kirvoitti naurunpyrskähdyksiä perheessäni. Kyseessä on The Meduusaksi ristimäni väkerrys, joka sekin on kai yksi tapa kierrättää ananas- ja tonnikalapurkkeja. Ja sanokaa mitä sanotte, mun mielestä se on ihan hieno! Siinä on jalokiviä ja kaikkia kivoja kiiltäviä juttuja ja se myös kimaltelee auringossa. Siksi se on hieno. Ananaspurkki oli muuten parempi runko Meduusalle, se kun oli paljon metallisempi kuin tonnikalapurkki. Tonnikalapurkki oli itse asiassa enemmänkin matta pronssi väriltään kuin metallinen. (Tonnikalaversiota ei näy kuvassa kuin ihan vähän, mutta sekin on kyllä olemassa. Ja ikkunassa).


Ei kommentteja :

Proudly designed by | mlekoshi Playground |