Armelias musta

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Piponi valmistui ja siitä tuli kiva! Ehdin jo toivoa, että olisin päässyt yhdestä lankakerästä eroon, mutta ei. Yritin kyllä kaikkeni: langan lähetessä loppuaan kavensin ja kavensin kuin hullu, mutta lopputuloksen muistuttaessa enemmän kalottia kun pipoa jouduin tunnustaa tappioni ja hakea uuden kerän neljää viimeistä kierrosta ja tupsua varten. Jotain tämä kavennusruljanssi kuitenkin opetti, nimittäin sen, että ei kannata kaventaa joka kierroksella jos haluaa sen pipon mahtuvan vielä päähänkin...

Piponi pelastukseksi osoittautui musta väri, se niin armeliaasti häivyttää kaikki virheet. Tosin kuten kuvista näkyy, niin sivusaumoille en voinut mitään. Rumat mitkä rumat, mutta syytän niistä sukkapuikkoja. Seuraava pipo tehdään pyöröpuikoilla.
Kaikista pienistä epäkohdista huolimatta olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Sopii päähän kuin valettu, on tarpeeksi löysä ja näyttääkin vielä hyvältä. Tupsu on aivan ihana, olen jo pitkään halunnut tupsullisen pipon ja nyt sen sain. Tupsut on kivoja! Napit ovat myöskin kivat. Nyt vain ensi talvea odottelemaan. Kaikesta huolimatta nimittäin toivon, että takatalvi ei enää iske ja että en enää tarvitse pipoa lämmittämään.

Jos joku muuten pipon tarkempia tietoja kaipaa, niin lanka on Maijaa ja puikot oli 3,5 mm sukkapuikot. Malli on oma.
Seuraava projektini tulee olemaan virkattu keeppi, ohje löytyy Ravelrysta. Mulla on kuitenkin suuria vaikeuksia valita langan väri, joko se on alla olevan kuvan kirkas pinkki (vai mikä tuon värin nimi nyt on) tai vihertävä.Tuo vihreä on ihana epätasaisen värjäysefektin takia. Ongelma on kuitenkin se, että se on vähän liian paksua. Oli kaupassa vielä sellaista haalean keltaista Novitan Samos Lollipoppiakin, ehkä päädyn vielä siihen. Tai sitten teen saman keepin kolmena eri värisenä, niin ei tarvitse valita.

2 kommenttia :

Henrika kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen pipo. Olisiko mahdollista saada ohjetta siihen?

Serayna kirjoitti...

Kiitos, pidän siitä itsekin kovasti:) Valitettavasti ohjetta en kirjoittanut ylös, mutta mikään monimutkainen pipo ei ollut tehdä. Otin mallia yhdestä vanhasta pipostani, jossa oli neulottu nurjia kierroksia oikeiden väliin. Mitään lisäyksiä en muistaakseni tehnyt ja lopun kavennuksiin otin mallia jonkun random -pipon ohjeesta. Tupsu tietenkin kruunaa kaiken: tupsuissa on jotain niin sympaattista, että työ kun työ saa niistä aivan uutta ilmettä:)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |