Hattarankevyttä

tiistai 14. huhtikuuta 2009

No niin, hattarahuivini valmistui viimein. Se on kevyt, se on hattarainen, kaiken kaikkiaan aika ihana siis!


Tosin ei kuitenkaan niin ihana kuin se voisi olla, ja sisäinen perfektionistini onkin jo tehnyt listan asioita, jotka olisi voinut tehdä paremmin. Sormiani itse asiassa syyhyttäisikin neuloa koko huivi uudestaan, mutta koska sitä ei saa purettua, niin tuntuu vähän höhlältä neuloa toinen samanlainen. Tosin sitä lankaahan kaapissa riittää: ohjeen mukaan piti olla 9 kerää, tilasin 7, ja sitten sitä menikin vain 1 kerä! Lievä yliarviointi, hupsista. Väriin en kuitenkaan ole kyllästynyt vielä, joten eihän se haittaa vaikka sitä vähän ylimääräistä onkin:)

Ja sitten ne asiat, jotka opin tästä projektista ja jotka seuraavalla kerralla tehdään paremmin:

1.) Luo ne silmukat tositosi löysiksi, tai muuten reuna jää väistämättä tositosi tiukaksi (tai ainakin huomattavasti tiukemmaksi kuin se päätelty reuna). Päättely vastaavasti kannattaa tehdä tiukoilla silmukoilla.
2.) Ei kannata ruveta löysentämään sitä käsialaa niin hirveästi, koska sitten tuloksena on lievästi ei-suorakaiteenmuotoinen huivi, joka harmittaa. Onneksi se nyt ei tässä tapauksessa haittaa niin hirveästi, koska huivi muotoutuu kuitenkin hartioiden mukaan. Ja syytän kyllä niitä liian tiukasti luotuja silmukoita enemmän tästä epämuotoisuudesta kuin käsialaani! :)
3.) Jos haluaa tehdä ohjeen mukaisesti päihin puretuista silmukoista hapsut, kannattaa sen purettavien silmukoiden kohdalla pääteltävä silmukka todellakin venyttää vähintään kolminkertaiseksi. Muuten tuloksena on hapsutus, joka on kummallisen näköinen. Itse asiassa niitä hapsuja ei kannata tehdä oikeastaan ollenkaan, ainakin minä tunnen itseni huijatuksi, koska ne näytti mallissa paljon hienommilta kuin omassa versiossani:( Sitä paitsi ne on ihan epäkäytännöllisetkin, tarttuvat helposti kaikkiin juttuihin.

Jos joku vielä huivin ns. teknisiä tietoja kaipailee, niin tässä ne tulevat:

Malli: Sumunliila saali, kirjassa Isot puikot, paksu lanka (Wenlan Chia).
Lanka: GarnStudion Vivaldi (19). Huivini on pienempi kuin ohjeen, ja lankaa meni vain noin 60 g
Puikot: nro 10 (80 cm pyöröpuikko)


Edit: Apua, kyseinen Vivaldin keväänvihreä sävy näyttää olevan jo poistomyynnissä Lankatalossa, tässähän pitää ruveta pihtaamaan noita kaapissa olevia lankakeriä, jos ei niitä kerran enää mistään kohta saa!

Ei kommentteja :

Proudly designed by | mlekoshi Playground |