Isompi ON parempi!

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Nyt se selvisi! Onnellisen elämän salaisuus ovat puikot kokoa 20 mm!

Lopetin juuri hauskimman projektin ikinä, nimittäin Stine Hoelgaard Johansenin Hurmaavat huivit -kirjasta löytyvän nyppyreunaisen huivin. Huivi neulottiin 20 mm puikoilla ja reunoihin virkattiin nyppyjä 10 mm koukulla. Puolet ajasta kun heiluttelin (kirjaimellisesti) noita jättipuikkoja, niin hihittelin vaan itsekseni. Tunne oli niin mieletön ja absurdi, ihan kuin olisi jollain harjanvarsilla ruvennyt kutomaan. Ja itse asiassa kun tuossa mittailin niin kokoluokka on aikalailla sama :)

Jotta saatte jotain käsitystä näistä jättihanuuksista, niin tässä kuva projektin alusta.


Kuvan ottamisen jälkeen purin aikaansaannokseni ainakin 2 kertaa ja aloitin alusta, ihan vaan tietysti tästä jättimäisestä neulomisen ilosta nauttiakseni :) Ei vaiskaan, en vaan osannut päättää, että mitä lankoja huiviin yhdistäisin. Alunperin varasin huiviin ohjeen mukaisesti 2 kerää GarnStudion sinapinkeltaista Viennaa, mutta väri on oikeasti niin ruma, ettei sitä huvitä käyttää. Itse asiassa väri on NIIN ruma, että haluan unohtaa koskaan nähneenikään sitä. Niinpä käytin kahden Viennan sijasta valkoista Marks & Kattensin Mohairia ja Novitan oliivinvihreää Rose Mohairia.

Lankarepertuaari kokonaisuudessaan:
3 kerää Garnstudion limeä Eskimoa
1 kerä Garnstudion keltavihreää Vivaldia (samaa kuin Hattarahuivissa)
1 kerä Garnstudion Glitteriä (kultaista)
1 kerä Novitan oliivinvihreää Rose Mohairia
1 kerä Marks & Kattensin valkoista Mohairia

Neulomisosuus tehtiin 8-kertaisella langalla, virkkaus yhdellä kutakin (tai Glitteriä tais olla 2). Aikamoinen lankaviidakko, hieman hankalaa oli pyörittää niin montaa kerää keralla. Kaikista keristä jäi muuten melkein puolet, joten menekki oli jotain ihan muuta kuin mainitut kerämäärät.

Lopputulos on mielestäni tosi kaunis. Tykkään massiivisesta ja hieman erikoisesta lookista, joka jättipuikot ja paksu lanka antoivat. Ja tietty värikin on ihana! (Huom. valituksia vihreän värin liiallisuudesta ei oteta vastaan, kai tämä vihreä vaihe loppuu jossain vaiheessa ja löydän muunkin värisiä lankoja:)

En ole vielä päätellyt lankoja (työnsin ne piiloon etteivät näy kuvissa), koska leikittelen ajatuksella, että puran huivin ja teen sen uudelleen. Tällä kertaa hieman muokaten ohjetta: tekisin huivista lyhemmän ja kapeamman ja nypyt jättäisin kokonaan pois kohdasta, jossa ne jäävät "kääräistyn" osan alle. Ja ihan vaan siksi, että huivi oli niin kiva tehdä. Kokonaisuudessaan projektiin kului muuten vain n. 6 tuntia, aivan liian vähän!
Proudly designed by | mlekoshi Playground |