Pieni (ja pitsi) on kaunista

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Kävin viikolla mummolassa ja vintin kätköistä löytyikin mielenkiintoisia langanjämiä. Mummu myös lainasi minulle joukon pieniä virkkuukoukkuja, sillä omasta kokelmastani ei löydy 3mm pienempiä koukkuja. Vihdoin kaikkien näiden suurella koukulla virkattujen töiden jälkeen on kuitenkin alkanut tuntua siltä, että olisi kiva kokeilla virkkausta ihan sellaiseen vanhan kunnon pitsiliina -tyyliin.

Mielessäni on pari viikkoa muhinut ajatus virkatuista korvakoruista, jollaiset näin yhdessä kirjassa. Mummun langoilla ja koukuilla aloin sitten tiistain neulekerhossa virkkaamaan rinkuloita, ja homma vähän karkasi käsistä. Lopputuloksena ei olekaan vain yhdet korvakorut, vaan viidet... Tietää ainakin mitä antaa ylioppilas- ja rippilahjoiksi serkuille. Tällaiset miniprojektit ovat kyllä tajuttoman koukuttavia; valmista tulee nopeasti ja toisaalta ei voi lopettaa ennen kuin on valmista. Ja sitten vielä kun korvakoruissa ei riitä, että tekee yhden rinkulan, vaan niitä pitää olla kaksi.

Tietysti ne valmiit korvakorut piti sitten saada tärkätäkin, sillä eihän olisi kivaa, jos ne vaan lörpsöttäis korvissa aneemisesti. Olen aina halunnut kokeilla tärkkäämistä, suurin syy varmaan on auvoiset lapsuusmuistot mummolasta, jossa vintillä oli sokerilla tärkätty pitsikulho. Kävin aina salaa imeskelemässä sitä, se kun maistui niin ihanasti karkilta ja sokerilta:) Tosin en ilmeisesti tehnyt mitään pysyvää vahinkoa, koska samainen kulho kököttää edelleen mummun hyllyn päällä.

Näihin korvakoruihin en kuitenkaan käyttänyt sokeritärkkäystä, sillä näin jo mielessäni, kuinka kesällä kaikki ampiaiset ja kärpäset hyökkäisivät innoissaan minun ja korvakorujeni kimppuun. Kokeilinkin perunajauhotärkkiä, mikä osoittautui onnistuneeksi vaihtoehdoksi. 2 dl vettä ja 5 tl perunajauhoja niin johan oli tuloksena sellainen liisteri, että tapetitkin olisivat pysyneet sillä seinässä.

Ja tässä on lopputulos:
Ja lopuksi vielä tämän massatuotannon tulos kaikessa kokonaisuudessaan:


Täytyy kyllä sanoa, että olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Valmiit korvakorut näyttävät niin romanttisilta ja söpöiltä, että jos ne olisivat sokerista söisin ne:)

2 kommenttia :

Paula kirjoitti...

Hei! Ihastuin näihin korvakoruihin ihan totaalisesti, ja aloinkin tiedustelemaan, että voisikohan tällaisia mahdollisesti tilata?

Serayna kirjoitti...

Olen valitettavasti ehtinyt antaa lähes kaikki mitkä tein lahjaksi, yhdet jätin itselle. Mutta palaillaan asiaan jos innostun tekemään joskus vielä uuden erän:)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |