Logiikkaa ja lupaavia löytöjä

maanantai 11. toukokuuta 2009

Hienosteluhansikkaani ovat hyvässä vauhdissa. Valitsin langaksi valkoisen Anchorin virkkauslangan (koukulle 1,25mm-1,50mm) ja koukuksi 1,50 millisen. Mallissa oli paksumpi lanka ja suurempi koukku, mutta pienempi koukku oli minun kätösilleni hyvä valinta, koska hanksikkaista vaikuttaa kooltaa tulevan juuri hyvät. Peukalokiilaa jouduin tosin suurentaa parilla silmukalla, mutta muuten saa tehdä ohjeen mukaan.

Ohje ei ole mikään maailman helpoin seurata, se kun ei mene ihan niin kuin loogisesti ajattelisi. Suurin ongelma minulla on ollut kerrosten laskemisessa, tai oikeastaan siinä, että mikä lasketaan ensimmäiseksi kaarteeksi ja mikä ei. Minun logiikallani joka kerros loppuisi siihen, kun vastaan tulee kerroksen eka kaarre. Edellisen kerroksen ensimmäiseen kaarteeseen tehty kaarre laskettaisiin siis jo seuraavan kerroksen ensimmäiseksi kaarteeksi. Ohje ei kuitenkaan logiikastani välitä, ja jouduinkin purkaa ensimmäiset 8 kierrosta kolmeen kertaan ennen kuin tajusin, että välillä ohjeessa lasketaan kerroksen ensimmäiseen kaarteeseen tehty silmukka kerroksen viimeiseksi ja välillä seuraavan kerroksen ensimmäiseksi.

Hakaneula onkin välttämättömyys, jos haluaa pysyä ohjeissa mukana kaikesta niiden mielivaltaisuudesta huolimatta. Laskemista pitää myös harrastaa ahkerasti: jos ohjeessa sanotaan, että toista ** 13 kertaa, niin siihen pitää myös sokeasti luottaa ja toistaa se 13 kertaa. Se onkin helpommin sanottu kun tehty, sillä hyvin usein ohjeista löytyy virheitä, joista selviää nimenomaan sitä omaa logiikkaa noudattamalla.Kävin tänään myös pikaisesti kirpputorilla. On mahtavaa, että Vaasankin keskustaan on vihdoin saatu pöydänvuokraus -periaatteella toimiva kirpputori, jossa voi ohimennen piipahtaa ilman että pitää aina erikseen lähteä "kirpparikierrokselle". Me likes that! Kyseiseltä Wasa City -kirppikseltä on myös tähän mennessä tullut tehtyä muutamia erinomaisia löytöjä, tänään löysin ihanat viininpunaiset kengät 3 eurolla ja valkoisen pikkulaukun 2 eurolla. Tiesittekö muuten, että laukut on vähän niin kuin mekot: niitä ei koskaan voi olla liikaa. Tosin tänään en noudattanut kuin puolittain kyseistä elämänfilosofiaani, sillä jätin ostamatta yhden H&M:n mustan trikoomekon. 5 euroa tuntui liian kalliilta hinnalta. Yleensäkään mua harvoin huvittaa ostaa mitään H&M:n retkuja kirpputoreilta, kun niitä myydään usein samalla hinnalla alennusmyynneissä. Jos jotkut vaatteet onkin ylihinnoiteltuja kirppareilla, niin ne on juuri H&M:n vaatteet. Hipelöimäni musta trikoomekko oli maksanut alunperin varmaan 9,90 euroa.

Kengät olivat kuitenkin huippulöytö, ne nimittäin näyttävät käyttämättömiltä, sopivat täydellisesti ja ovat vielä mukavatkin jalassa! Niin ja sitten ne on vielä nätit ja söpötkin:)Ostan harvoin kirpputoreilta kenkiä, mutta pitäisi ehkä useammin. Varsinkin korkokenkiä. Himoitsen niitä aina kenkäkaupoissa, mutta koska en osaa kävellä korkokengillä ja koska jalkani tekevät kuolemaa yleensä jo 10 metrin koroilla kipittelyn jälkeen, tuntuu tuhlaukselta ostaa niitä. Halvat kirpputorikengät olisivat vastaus ongelmaani, sillä voisin kipitellä niillä sen 10 metriä ilman huonoa omatuntoa siitä, että olen maksanut kengistäni maltaita ja käytän niitä kuitenkin niin vähän. Kirpparikengät siis tästedes tarkempaan syyniin!

Ei kommentteja :

Proudly designed by | mlekoshi Playground |