Jotain valmista ja jotain turhauttavaa

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Innostukseni virkkaukseen on syrjäyttänyt koruhommat lähes kokonaan, mikä on hieman surullista. Sunnuntaina sain kuitenkin vihdoin tehtyä valmiiksi kauan keskeneräisenä olleen riipuksen, tai itse asiassa riipus on ollut valmiina, mutta ketju ei. Lopputulos on mielestäni varsin kaunis ja herkkä, pidän varsinkin noista hennon vihertävistä lasihelmistä.

Malli löytyy Linda Jonesin kirjasta Wire & Bead Celtic Jewellery ja käytetyt metallilangat ovat vahvuudeltaan 0,8 ja 0,6 millisiä. Ohjeessa oli muistaakseni käytetty osien kietomiseen ohuempaa lankaa, mutta minun varastoistani löytyi vain 0,6:sta. Se tekikin kietomisprosessista erittäin hankalan, ette usko kuinka vaikea oli saada riipukseen jotain symmetriaa! Ja kaiken lisäksi mulla ei ollut puristushelmiäkään, joten yritin vasaroida siiman paikalleen metallilangan avulla. Saa nähdä aiheuttaako se vielä hankaluuksia:)

Virkkausrintama on tällä hetkellä yhtä takkuamista. Haluaisin saada edes jotain valmiiksi, koska mekkoni ei tule olemaan valmis vielä hetkeen, mutta kaikki miniprojektini ovat toistaiseksi päätyneet takaisin lankakeriksi. T U R H A U T T A V A A. En tajua miksi mikään ei suju. Tänään olen yrittänyt virkata tossujen aluksi ympyrää ja tullut siihen tulokseen, että ympyrän virkkaaminen (/spiraalina virkkaaminen) on yhtä helvettiä. Se on tuhannesti raivostuttavampaa kuin klustereiden tai nyppyjen virkkaaminen. Ohjeiden silmukkaluvut eivät ikinä pidä paikkaansa, koska ohjeissa ei ikinä vaivauduta selittämään, että mihin silmukoihin niitä silmukoita pitää tarkalleen tehdä. Mun ympyröissä silmukat aina salaperäisesti lisääntyvät, ja kun ohje sanoo että "nyt kerroksessa on 18 silmukkaa" niin minun kerroksessani on 23.

Ehkä pitää jättää ne tossut hetkeksi unholaan ja koittaa aloittaa vaikka pipo. Tai sitten heivata käsityöt hetkeksi kokonaan ja uppoutua hyvään kirjaan. Sen taidankin tehdä, Suomalaisen kirjakaupan tilaukseni nimittäin tuli viime viikolla ja nyt vaihtoehtoina olisi romanttista jännitystä (=Linda Howard: Heart of Fire) tai urbaania vampyyriactionromantiikkaa (=Karen Chance : Curse the Dawn). Ah, mikään ei kyllä piristä niin kuin kunnon viihderomaani <3

2 kommenttia :

Flikka kirjoitti...

Ihana koru, todella upea! Oon ihastellu koruja holakoru-blogissa, ootko sä löytäny sen?

Tuosta virkkaamisesta ja silmukoiden lisääntymisestä. Se saattaa johtua siitä, että kun virkataan esim. kiinteää silmukkaa, se lenkki mihin seuraavalla kerroksella virkataan, on edellisen kerroksen silmukan edessä, mistä johtuu, että näyttää siltä kuin kierros loppuisi kesken ja tekisi mieli tehdä vielä yksi silmukka. En tiedä ymmärsitkö tuota, voin yrittää havainnollistaa sitä joskus. Huomasin tämän eritoten amigurumeja virkatessani.

Serayna kirjoitti...

Kiitos! En ollut törmännyt vielä tuohon holakoru-blogiin, mutta nyt kävin katsomassa ja voi mitä ihanuuksia siellä olikaan! Että kiitos vaan vinkistä:)

Ehkä mun pitää kokeilla tuossa ympyrän virkkaamisessa jonkinlaista silmukkamerkkiä, koska ongelmani tuntuu olevan juuri kerroksen viimeisen silmukan tekemisessä. Teen niitä liikaa. Ja sitten tuo ohje oli vielä jännä siitä, että kerros pitää päättää piilosilmukalla kerroksen 1. ketjusilmukkaan, ja seuraavan kerroksen ekat ks:t pitää tehdä samaan silmukkaan kuin piilosilmukka. Tuntuu että niitä silmukoita lisääntyy joka suunnasta...:D

Proudly designed by | mlekoshi Playground |