Virkkausta vimmalla

maanantai 20. heinäkuuta 2009

Huh. Lähti viikonloppuna ihan käsistä tämä virkkaaminen. Lauantai-iltana koomatilaa lähentelevässä festariväsymyksessä totesin itselleni, että voisihan tässä vaikka pipon aloittaa ennen nukkumaanmenoa (mekkoni on sen verran kriittisessä vaiheessa, että tarvitsen vielä lisää henkistä valmistautumisaikaa ennen sen jatkamista). Seuraavan kerran havahduinkin siihen, että pipo oli puolessa välissä ja kello näytti kahtatoista. Olin yli kaksi tuntia viuhuttanut koukkua jonkinlaisessa maanisessa virkkausvimmassa, enkä meinannut malttaa sittenkään vielä lopettaa. Lopputulos: kudin mukaan vielä sänkyynkin.

Noh, sama meno jatkui sunnuntaina. Heti herättyäni jatkoin virkkaamista, mutta eiköhän lanka loppunut kesken kun jäljellä oli enää kuusi kerrosta. Voi sitä addiktoituneen ihmisen tuskaa ja tekemättömyydestä riutuvien käsien tärinää! Kävelin ympäri kämppää ja huokailin ja raivosin poikaystävälleni, että miten se lanka nyt oikein meni loppumaan. Ei siinä mitään, jos sitä olisi voinut hakea lisää Anttilasta tai Citymarketista, mutta kun kyseessä oli yksinäinen Minimanista löytämäni Isoveli, jonka väri on jo mallistosta poistunut. Onneksi tänään kaupunkikierroksella löysin käsityöliikkeen, josta löytyi samaa väriä pari kerää. Olisi ollut aikamoinen antikliimaksi, jos ei olisi löytynyt.

Sunnuntaina sain melkein valmiiksi toisenkin aloittamani uuden työn. Esittelen sen kunhan saan viimeistelyt tehtyä. Nyt kuitenkin pipokuviin. Ne eivät valitettavasti ole laadultaan ja väreiltään ihan parhaita mahdollisia, koska kamerasta loppui akku eikä mulla riittänyt kärsivällisyyttä ladata sitä.

Malli: 7. Virkattu baskeri, Moda 1/2009
Lanka: Novitan Isoveli
Kulutus: PALJON. Eli n. 140 g
Koukku: 5 mm

Lopputulos on ihan huippu. Vaikka en väriä erityisemmin rakastakaan, niin malli on aivan mahtava. Ainoana miinuksena on sen lankasyöppöys. En olisi ikipäivänä uskonut, että yhteen pipoon voi mennä 140 g Isoveljeä (ohjeen lanka täytyi olla paljon ohuempi, koska kulutukseksi väitettiin vain 50 g). Jälkeenpäin ajatellen olisi kuitenkin pitänyt tajuta, että jos malli koostuu takakautta ja etukautta tehdyistä reliefipylväistä, niin lopputulos on käytännössä sama kuin kaksinkertaisella langalla virkattu pipo. Eli todella paksu ja muheva. Alalla olevan kuvan on tarkoitus demonstroida tätä muhevuutta.


Suunnittelin tekeväni saman pipon vielä Novitan uudesta Puro -langasta, ne värit kun on niin ihania. Poikaystäväni varmasti riemastuu tästä ideasta, niin syvään huokaisten hän eilen totesi, että "mihin me oikein joudutaan kaikkien näiden sun tekeleitten kanssa kun joka paikasta tunkee pipoja ja huiveja". Niinpä niin :D


3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Ihana pipo! Pipopakkomielle vaivaa usein minuakin ja virkkaan niitä välillä liikaa... Mutta, mistähän saisin tämän pipon ohjeen käsiini? Yritin Huuto.netistä etsiä tätä Modan nro:a, tuloksetta. Kirjastosta kai sitten.

Serayna kirjoitti...

Kiitos! Kirjastosta on varmaan helpoin löytää tuo lehti, luulen ettei missään kioskeissa tai kirjakaupoissa sitä varmaan enää ole. Voihan sitä antikvariaattejakin koittaa kiertää:)

Serayna kirjoitti...

P.S Mun kommentti-asetuksissa oli näköjään jotain häikkää kun ei heti näkynyt, nyt pitäis olla kaikki kunnossa taas!

Proudly designed by | mlekoshi Playground |