Harmaa on minun rakkaani

sunnuntai 30. elokuuta 2009

Vihdoin, vihdoin mekkoni on valmis! Viimeiset kaksi viikkoa on mennyt langanpäitä päätellessä. Eilen sain vihdoin urakan päätökseen. Kaikkein vaikeimmaksi osuudeksi osoittautui olkaimien ompelu: olen kaksi iltaa purkanut ja neulonut ja purkanut ja neulonut niitä yhä uudestaan, kun kaikesta mittailusta huolimatta en saanut niitä millään samalla tasolle.

Hankaluudet kuitenkin sikseen, tässä mekkoni kaikessa harmaudessaan:


Malli: Urban Look (Patons #862, Grace - Spring Style)
Koko: XS
Lanka: Novita Tennessee
Kulutus: 5 kerää (500g)
Koukku: 4 mm (3 mm nappeihin)

Ohjetta muokkasin sen verran, että helman aloitusketjuun tein 85 ketjusilmukkaa 103 silmukan sijasta, jolloin helma lyheni jonkin verran. Yläosaan tein pari lisäkerrosta, jotta se olisi hieman pidempi kuin ohjeessa. Kokeilin tämän projektin yhteydessä myös ensimmäistä kertaa elämässäni pingotusta. Se toimi hyvin, sillä ehdin jo panikoida helman suhteen. Olin loppua kohden tiukentanut käsiaalaani niin paljon, että toinen pää helmasta oli n. 2-3 cm lyhempi kuin toinen. Onneksi pingotus korjasi asian.

Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, ensimmäiseksi isoksi vaateprojektiksi se onnistui loistavasti. Vähän harmittaa, että kolme kuukautta kun on yhtä ja samaa mekkoa tuijottanut, niin kyllästymään on jo ehtinyt. Vaikutus on vähän sama kuin pitäisi lempimekkoaan kaksi viikkoa putkeen: jossain vaihessa alkaa väistämättä tympiä. Eiköhän asia kuitenkin korjaannu, kun työnnän mekkoni hetkeksi vaatekaappiin ja unohdan sen mielestäni.

Lopuksi vielä lisää kuvia, niitähän riittää :D


8 kommenttia :

Flikka kirjoitti...

Mekosta tuli aivan ihana! Olihan se pitkä projekti ja vaati paljon kärsivällisyyttä, mutta tulos kyllä palkitsee varmasti.

hillanen kirjoitti...

Voi miten ihana, sievä mekko! Minulle kanssa :)

Amelie kirjoitti...

Voi ku hieno...ja sopii kantajalleen. :)

Kaisa kirjoitti...

Tosi kaunis mekko!

milena kirjoitti...

Ihana, söpö ja vaikka mitä! Just täydellinen sulle!

Serayna kirjoitti...

Kiitos kommenteista, omastakin mielestä mekko on aika ihana:)

Jenni kirjoitti...

Kylläpä siitä tuli upea! Onneksi olkoon suuren urakan valmistumisesta! :)

Miia kirjoitti...

Mekosta tuli tosi kaunis. :) Sopii siulle hyvin.

Proudly designed by | mlekoshi Playground |