Voi "harmi"

sunnuntai 16. elokuuta 2009

Joskus vahingossakin voi onnistua ja surkeasti epäonnistuneetkin työt voivat osoittautua parhaiksi onnistumisiksesi.

Olen aloittanut jo joululahjojen tekemisen, ja ensimmäisenä projektinani oli virkata tohvelit äidilleni. Lankana tietenkin Novitan Puron Ruska, äiti kun tykkää kaikista oransseista ja punaisista syyssävyistä. Pahasti kuitenkin meni mönkään. Puro on sen verran pehmoista, että vaikka tein tohvelit kaksinkertaisesta langasta, tuli niistä lörpöttävät soikiot, jotka eivät millään pysyneet jämäkästi tohvelimuodossa. Lisäksi ne olivat liian isot.

Katkera epäonnistuminen muuttui kuitenkin suureksi iloksi, sillä heitettyäni tohvelit pesukoneeseen huopumaan niistä tuli täydelliset! MINULLE! Että voi "harmi", äiti ei nyt saa Ruska -tohveleitaan, koska huovutuksen jälkeen niistä tuli liian pienet hänelle mutta juuri oikean kokoiset minulle :D

Ohessa kuvia tohveleista ennen ja jälkeen huovutuksen.


Älkää uskoko näitä ennen -kuvia, joissa tohvelit näyttävät ihan onnistuneilta. Ne on vaan aseteltu huolellisesti kuvausta varten:) Kuvitelkaa mielessänne sellaiset epämääräiset lörpöttävät soikiot, niin päästään lähelle totuutta.

Seuraavana huovutetut tohvelit. Ne ovat juuri niin pehmoiset ja tiivit ja lämpöiset kuin näyttääkin!
Malli: Tohvelit (ohje löytyy Erika Knightin kirjasta Tyylikästä virkaten)
Lanka: Novitan Puro kaksinkertaisena. Värisävy Ruska.
Kulutus: n. 120 g (kaksi kerää ja ihan vähän kolmannesta)
Koukku: 6 mm

Olen niin onnellinen näistä tohveleista, vaikka vähän (mutta vain vähän) harmittaakin, ettei niistä tullutkaan joululahjaa äidilleni. Onneksi jouluun on vielä aikaa, ehdin keksiä muita yhtä mahtavia lahjaideoita.

2 kommenttia :

Flikka kirjoitti...

Noistahan tuli ihanat tossut huovutettuina! Harmi ettei alkuperäinen idea toiminut, mutta onni että sait niistä sitten tossut itsellesi.

Anonyymi kirjoitti...

Noihan on tosi näppärän näkööset ja söpöt ! Mulle saa ainakin tehä tommoset joululahjaksi.
T: Pikkusiskoo (:

Proudly designed by | mlekoshi Playground |