Sarjassamme epätoivoisia ideoita ja raamatullisia ihmetekoja

torstai 24. syyskuuta 2009

Joskus saan niin hyviä ideoita, etteivät ne ole enää omaksi parhaakseni.

Ongelma: Virolainen liukuvärjätty villa ei riitä huivini reunukseen, koska olen päättänyt ottaa keristä käyttöön vain luumut ja fuksianpunaiset osat. Ei kuitenkaan hätiä mitiä, lankavarastoista löytyy kirpparilta ostettu vyyhti fuksianpunaista Pirkka -lankaa, joka sopii värin puolesta täydellisesti reunuslangaksi. Puikkokokokin näyttäisi täsmäävän. MUTTA. Teoriassa mahtava idea ei toimi käytännössä. Pirkka -lanka on aivan liian paksua virolaisen villan seuraksi: yritän suurentaa kuviota, vähentää pylväitä, vaihtaa koukkua, laskea silmukoita. Hetken näyttää hyvältä, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi hyvältä. Lopputuloksena armoton v***tus. Eihän tämän näin pitänyt mennä. Voisin tietysti marssia kauppaan ja hakea kerän samanväristä Pirkka -lankaa ohuempana. Siis jos kyseistä väriä vielä tehtäisiin. Mitä ei tietenkään tehdä.

Ratkaisu: "No hei tää lankahan olis täydellistä, jos vois virkata vaan toisella säikeellä". Koemielessä puran lankaa kahdeksi erilliseksi säikeeksi ja kokeilen virkata vain yhdellä säikeellä. Lopputulos näyttää NIIIN paljon paremmalta kun ensimmäinen yritys normipaksuisella langalla. Tsadaa, ratkaisu ongelmaan keksitty.

Nyt sitten käytän iltani siihen, että erottelen langansäikeitä toisistaan, käärin niitä pienille minikerille ja sidon niitä yhteen. Hermoja raastavaa ja hajottavaa, mutta ainakaan kukaan ei voi syyttää minua laiskuudesta, tuhlaavaisuudesta tai kunnianhimottomuudesta. Sillä jos ikinä saan tämän urotyön päätökseen, minulla ei ole vain normaalia hienompaa huivia, vaan olen myös onnistunut suorittamaan ihmeteon! Olen muuttanut YHDEN lankakerän KAHDEKSI! Sen on kuulkaas vähän niin kuin muuttaisi veden viiniksi, vaimitensenytmeni.

6 kommenttia :

Vilma kirjoitti...

Amen! :) Hyvä idea, ja varmaan toimii loistavasti. Hyvä sua! :)

Flikka kirjoitti...

Onnea urakalle, kuulostaa kovalta hommalta, mutta toivottavasti lopussa kiitos seisoo ja lopputulos miellyttää!

milena kirjoitti...

No mutta, sähän taisitkin jossain vaiheessa toivoa, ettei tämä projekti ihan heti valmistuisi eli nyt sä sait sitä toivottua lisäaikaa :)

Flikka kirjoitti...

Käypä kurkkaamassa blogiani, siellä on jotain sulle... :)

Jenni kirjoitti...

Minulla olisi ollut tarjota myös fuksian väristä Novitan Heleniä pari jämäkerää, mutta olisikohan se ollut sopivaa tähän tarkoitukseen? Ei ainakaan voi haasteellisuuden puutteesta syyttää. :D

Serayna kirjoitti...

Kiitos rohkaisuista, kyllä tämä tässä etenee:) Ja niin kuin milena sanoi, ainakaan ei tule valmista liian äkkiä!

Proudly designed by | mlekoshi Playground |