Minulta minulle

tiistai 22. joulukuuta 2009

Lahjojen antaminen ja saaminen on kivaa. Joululahjoja voi antaa myös itselle. Se on hyvin hauskaa ja kätevää, sillä sillä tavalla ainakin saa juuri sitä, mitä on toivonutkin.

Posti kantoi eilen kotiin Bookplussasta minun minulle itselleni tilaamani joulupaketin. Paketista löytyi kaksi ihanaa kirjaa, Ihanat mekot ja tunikat ja Löytöjen koti.


Ihanat mekot ja tunikat
-kirjasta olen kuullut monenlaisia mielipiteitä: toisten mielestä se on väritön ja täynnä muodottomia kaapuja, toisten mielestä ihana ja inspiroiva. Itse lainasin kyseisen kirjan pari viikkoa sitten kirjastosta ja totesin saman tien, että tämä on saatava omaksi. Tällaiselle mekkoihmiselle ja muiden mekkojen ohessa myös löysien mekkojen ystävälle (ne saa aina kiristettyä vyöllä, jos ei halua työkavereiden ja anopin epäilevän, että olet raskaana) kirja on todella inspiroiva. En voi olla miettimättä, kuinka helppoa olisikaan tehdä mekkoja itse, saisi juuri sen värisen ja mallisen kuin haluaisi. Ommellut olen tosin viimeksi yläasteen käsityötunnilla, mutta ei kai se nyt niin vaikeaa voi olla :)

Löytöjen koti on puolestaan yksi tämän vuoden kauneimmista sisustuskirjoista. Se edustaa juuri sellaista tyyliä, millaisen haluaisin oman kotini olevan: kirkkaita värejä ja valkoista, erilaisten printtien ja kuvioiden yhdistelmiä, kirpputorilöytöjä ja antiikkihuonekaluja yhdessä modernien huonekalujen kanssa.


Jos jokin asia kirjaostoksieni perusteella käykin selväksi, niin se, että pidän vastakohdista. Löysät (tarpeeksi lyhyet) mekot ovat kivoja, koska tiukkoihin housuihin tai sukkiksiin yhdistettynä ne luovat mielenkiintoisen kontrastin. Sisustuksessa kontrastit ovat yhtälailla mielenkiintoisia. Ehkä joskus opinkin yhdistelemään keskenään erilaisia asioita ja tyylejä. Vielä en ole ihan tarpeeksi rohkea.

7 kommenttia :

Villasukka kirjoitti...

Ostin tuota mekkokirjaa pari kappaletta koulun kässäopen pyynnöstä ja selasin läpi. Tykkäsin tosi paljon, olen mekkoihminen minäkin, mutta kun ne koot on niin pirun pieniä - pitäisi osata soveltaa ja siihen ei minun ompelutaitoni riitä.

Serayna kirjoitti...

Ahaa, hyvä tietää:) Yhdessä toisessa blogissa nimittäin taas valiteltiin, että koot olivat tavallista suurempia (M kuin L), minkä takia ajattelinkin, että xs olisi varmaan mun koko. Pitää ilmeisesti suorittaa todella tarkka mittaus, jos aikoo tehdä jotain.

Tiia kirjoitti...

Hei, mikä tuo sisustuskirja on nimeltään? :)

Tiia kirjoitti...

Jahas, ja katsos - siellähän se nimi piilikin, hyppäsin sopivasti vain ekasta kappaleesta yli.

Tiia kirjoitti...

No niin, mä juttelen täällä nyt ihan huolella ja useilla kommenteilla - huvikseni katsastin miten Löytöjen kotia on saatavilla netistä ja HUPS! Löytyikin vajaalla kympillä täältä:

http://www.puutarhakirjat.fi/loytojen-koti-p-648.html

Ihan vain vinkiksi, jos joku muu innostuu tilailemaan :)

Nyt kun vielä tuon mekkokirjan saisi samaan hintaan jostain...

Serayna kirjoitti...

Alle kymppi on kyllä halpa! Itse maksoin 16.95 siitä, mekkokirja oli 21.95. Bookplus oli ainut paikka, mistä molemmat sai suht halvalla.

Miia kirjoitti...

Ihania lahjoja. Tuo sisustuskirja varsinkin vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, joten täytyykin pitää silmät auki. Oikein hyvää joulua siulle! :)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |