Kierrettä peliin

tiistai 19. tammikuuta 2010

Jotkut projektit tuntuvat kestävän ikuisuuden. Kierteiset villasukkani ovat sellainen projekti, nitkuttelin niitä lokakuusta saakka eikä loppua meinannut näkyä.

Nyt ne on kuitenkin valmiit ja mielestäni niistä tuli varsin kauniit. Kaikki Regian Hand-dye Effect -langat värit saavat sydämeni sykkimään, mutta tämä sinivihreä saa sen oikein pamppailemaan. Jos olisin merenneito, pyrstöni olisi tämän värinen.

 

Malli: Erinäisistä lähteistä sovellettu oma versio kierteisestä joustinneuleesta
Lanka: Regia Hand-dye Effect
Kulutus: 2/3 kerää. Ei se lanka loppunutkaan, vaikka niin pelkäsin
Puikot: 2,5 mm
Koukku: Reunus virkattu 2,5 mm koukulla
Loin 64 silmukkaa ja siirtelin 2o 2n -joustinta joka kuudes kerros vasemmalle. Sitten ihan virkkaamisen ilosta virkkasin reunaan lopuksi simpukkakuviota.

Aikuisen elämäni kolmanneksi kutomisprojektiksi sukat onnistuivat loistavasti, vaikka turhauduin totaalisesti hitauteeni. Lisäksi tekniikkani kaipaa vielä hiomista, toinen kyynerpääni nimittäin kipeytyi totaalisesti aina kun nitkuttelin vähän pidempään. Analyysini: ilmeisesti nurjia tehdessä kierrän kyynerpäätäni, vaikka kierteen pitäisi tulla ranteesta. Tekniikkalaji se on kutominenkin.


Seuraavaksi vuorossa jotain pientä nopeaa. Tosin hyllyni pursuaa tällä hetkellä houkuttelevia kirjoja ja postissa on tulossa lisää (kiitos ahmattilukijoiden pelastajan BookMoochin), joten on luultavasti todennäköisempää löytää nenäni kirjasta kuin käteni puikoista.

8 kommenttia :

Nasti kirjoitti...

Komiat on sukat! Sain heti mielikuvan pyrstöstäsi (siis jos olisit merenneito!) :)

Jenni kirjoitti...

Oi, niistä tuli aivan upeat! Teit kyllä niin ohkaisilla puikoilla, ettei minun kärsivällisyyteni ainakaan olisi kestänyt. :D Lopputulos kyllä palkitsee, väri on aivan upea ja sopii malliin loistavasti!

Itse opin muuten joululomalla mummulta sen ihmettelemäni palmikkokuvion. Kävi ilmi, ettei se ole palmikko ollenkaan, vaan siinäkin siirrellään (neulotaan yhteen ja lisätään) silmukoita edestakaisin. Hauskaa! :)

Annastiina kirjoitti...

Aah uuh! IHANAT!!!

Serayna kirjoitti...

Nasti: Kiitos!
Jenni: Ihana, että mummujen mallit siirtyy sukupolvelta toiselle:)
Annastiina: Loistava reaktio:D

Visualisti kirjoitti...

Hei ihanat sukat, ja kaiken kruunaa kauniit virkatut reunat, tykkään!

Katja kirjoitti...

Olen pitkään ihastellut näitä sukkia ja nyt päätin kokeilla :) minkä kokoiseen jalkaan tuo 64 silmukalla neulottu sukka sopii? Entä tuleeko tähän malliin kärkikavennukset vai neulotaanko pelkkä putki?

Katja kirjoitti...

Olen pitkään ihastellut näitä sukkia ja nyt päätin kokeilla :) minkä kokoiseen jalkaan tuo 64 silmukalla neulottu sukka sopii? Entä tuleeko tähän malliin kärkikavennukset vai neulotaanko pelkkä putki?

Jonnah kirjoitti...

Hei Katja, mun jalka on 36/37 (tosin ei mistään kapeimmasta päästä). Luulisin siis, että jos haluat istuvat sukat, niin 64 silmukkaa on ok, tosin jos teet pidemmät varret kuin mulla, niin sitten kannattaa varmaan lisätä muutama silmukka. Kärkikavennukset tuli, muistaakseni tasaisesti vain kavennettiin joka puikolta

Proudly designed by | mlekoshi Playground |