Rakkaudesta Miranoliin ja pieniin epätäydellisyyksiin

maanantai 25. tammikuuta 2010

En ikinä lakkaa ihmettelemästä, miten pohjaton aarreaitta mummolan vintti voi olla. Olen tehnyt sieltä löytöjä lapsesta saakka, eikä vieläkään ole tullut rajaa vastaan. Prinsessaleikkeihin löytyi mekot ja verhot, trullitteluun huivit ja pannut ja naamiaisiin naamamaalit ja asut. Teininä vaatekaappini sitten koostukin varmaan suurimmaksi osaksi juuri niistä samoista trullittelu- ja prinsessa-asuista (en vieläkään ymmärrä, miksi äiti EI ollut yhtä innoissaan kuin minä).

Viimeisin vintiltä pelastamani asia on vanhan sodan jälkeinen lipasto, jota olen jo pidenpään katsellut "sillä silmällä". Tarkoituksenani oli joku kaunis kesäpäivä irrottaa siitä maalit ja tapetoida se, mutta menetin hermoni edelliseen eteisen lipastoon ja mummolan lipasto pääsi käyttöön vähän aiemmin kuin suunnittelin. Uudet nupit laatikoihin, nättiä lahjapaperia ja lasilevy kannen päälle ja voilà, lipasto sai uuden ilmeen!
 
Lipasto on alunperin ollut tummaa petsattua puuta, mutta jossain vaiheessa joku päätti lätkiä sen päälle oikein kunnon kerroksen Miranolia. Sama kohtalo on kohdannut niin monia muitakin mummolan vintillä olevia huonekaluja, mistä syystä mummu edelleen kiroaa Miranolin nimeen.

Maali on nyt jo rapistunut, vaikkei se alunperinkään ole ollut kovin taidokkaasti lipastolle lätkitty, lisäksi ylin laatikko ei mene kunnolla kiinni ja ovet ovat vähän eri tasoilla. Viehättäviä pieniä epätäydellisyyksiä, jotka antavat lipastolle mukavasti luonnetta.
 
Lasilevyn lipaston kannen päälle teetin lasiliikkeessä, laatikoiden nupit ja ihanaisen käsintehdyn lahjapaperin löysin Indiskasta. Päällystin lahjaperilla myös laatikon ja kaapin sisustan. oisen oven sisäpuolelta löytyy muuten hauska muisto 70 -luvulta, nimittäin maakuntaviestin tarra.

Lipastolle löytyy vintiltä myös ystävä, yhtälailla Miranolilta valeltu puolet leveämpi senkki. Varasin sen jo itselleni, joten kunhan jossain vaiheessa pääsemme muuttamaan isompaan asuntoon, tulee sekin mukaan. Toivottavasti M ei ole yhtä vähän innoissaan vintti -löydöistäni kuin äiti aikoinaan :D
 

Ei kommentteja :

Proudly designed by | mlekoshi Playground |