Värisuora vaiheessa

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

On se hilpeää, miten joka kevät samaan aikaan iskee armoton sisustusvimma. Ehkä kyseessä on jokin geneettinen pesänrakennusvietti, joka tapauksessa kaupasta meinää väkisin tarttua mukaan sisustustyynyjä ja värikkäitä verhoja. Ihan kun niitä ei olisi jo ennestään. Pari ystävääni viimeksi vieraillessaan huomauttivatkin, että miten täällä on eri verhot joka kerta. Nii-in, kun ei huonekalujen paikkoja voi vaihdella niin verhoja vaihdellaankin sitten oikein urakalla.

Tämän kevään sisustusvimmani teemana on värikkyys vs. valkoisuus. Beige sohvamme sai peitokseen valkoisen sängynpeiton ja verhot, tyynyt ja muut yksityiskohdat vaihtuivat kirkkaisiin väreihin. Väri-innostus näkyy myös työn alla olevassa virkkausprojektissani. Valmistumassa on kasa isoja isoäidinneliöitä, joista olisi tarkoituksena koota torkkupeitto.
Projekti sai innoituksensa H&M home -mallistoon kuuluvasta torkkupeitosta (alla olevassa kuvassa), johon ihastuin niin, että olin jo innokkaasti napsuttelemassa sitä H&M:n verkkokaupan ostoskoriin. Loppujen lopuksi peitto jäi kuitenkin tilaamatta, koska tunsin oloni niin tyhmäksi tilatessani jotain, jonka voisin ihan hyvin tehdä itsekin. Väriyhdistelmä oli kuitenkin liian herkku unohdettavaksi :)
Nyt mietinnän alla on se, että miten yhdistän neliöt toisiinsa. En haluaisi virkata niitä yhteen millään yhdellä pohjavärillä, mutta en ole vielä keksinyt, miten ne saisi yhdistettä toisiinsa näkymättömästi. Vanha kunnon neula ja lanka tuntuvat työläältä (ja epäluotettavalta) vaihtoehdolta. Ideoita?

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Olen seuraillut blogiasi jonkun aikaa ja olen inspiroitunut töistäsi todella paljon! Sinulla on hyvä värisilmä ja esimerkiksi langat joita käytät ovat ihan kunnon laatua. Työsi ovat ihanan selkeitä ja todellakin hyvällä maulla tehtyjä. Innolla odotan torkkupeiton valmistumista :)
Hyvää kevättä, jatka samaan malliin!

essi kirjoitti...

kyllä se lanka ja neula taitaa olla paras vaihtoehto, ei sitä lankaa lopulta huomaa sieltä palojen välistä. olisithan voinut jättää neliöihin niin pitkän pätkän lankaa lopuksi, että olisit saanut niillä yhdistettyä. hermoja se peiton kokoaminen kyllä aina kysyy, mutta kannattaa jaksaa. varsinkin kun on noin kivan värinen peitto tulossa :)

Flikka kirjoitti...

Ihanan herkullisia värejä tilkuissa ja tyynyssä! Sama sisustusinto mullakin taitaa olla päällä, uusia verhoja tekis mieli. Ei mullekaan tuu muuta mieleen ku perinteinen neula ja lanka siihen yhdistämiseen.

Serayna kirjoitti...

Anonyymi, kiitos aivan ihanasta kommentistasi ja hyvää kevättä myös sinulle!

Essi ja Flikka, olen tässä testaillut erilaisia yhdistämistapoja ja tulin siihen tulokseen, että kyllä se neula ja lanka on ainut vaihtoehto. Pelkäsin, että yhdistämistkohta näkyisi liikaa, mutta yksi kokeilemani tekniikka ei jätä paljon mitään jälkeä. Ja eihän sitä päättelylankaa tullut jätettyä kovin pitkäksi, vaikka se jossain vaiheessa mielessä kävikin:D

Proudly designed by | mlekoshi Playground |