Ei palele päätä ei

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Vaikka syksy ei säänsä puolesta kuulu lempivuodenaikoihini (sataa sataa plaah plaah), niin pukeutumisen kannalta se on parasta aikaa vuodesta. Syksyiset vaatteet ovat väriensä puolesta herkullisia ja saa harrastaa kerrospukeutumista ja lämpimiä neuleita sopivassa suhteessa tuntematta itseään kuitenkaan liikuntakyvyttömäksi Michelin -ukoksi. Ja syksyn paras hetki on se, kun sää kylmenee sopivaan 10 asteeseen ja saa korkata pipokauden.


Malli: Rose Red by Isolda Teague
Lanka: Orkney Angora St Magnus D.K.
Puikot: 4 mm
Langankulutus: n. 35 grammaa (vajaa kerä)

Tämän pipokauden hitiksi noussee Ysolda Teaguen Rose Red, jota nitkuttelin innoissani jo kaksi kappaletta. Yksikin olisi varmaan riittänyt, mutta en osannut taas päättää väriä, joten two it is. Malli on kertakaikkisen nerokas ja tapa, jolla pitsikuvio ja palmikot sulautuvat kauniiksi kokonaisuudeksi tekee neulomisesta hauskaa.

Neuloin ensiksi  M -kokoisen pipon, joka tuntui kuitenkin hieman isolta. Kokeilin toisesta väristä S -kokoa, joka istui päähäni täydellisesti, joten ensimmäinen tekele meni purettavaksi ja neuloin sen uusiksi pienemmässä koossa. Langassa ei ole oikeastaan mitään elastisuutta, joten koossa ei voi tehdä kovinkaan paljoa kompromisseja. Mielummin hieman liian tiukka kuin liian löysä pipo, käytössä se kuitenkin venyy.


Kaupoissa on näkynyt kivoja kudottuja pantoja ja niinpä neuloin oranssista jämälangasta sellaisen. Valitettavasti jouduin kuitenkin todeta, että käytännössä panta ei minun päähäni istu. Hiukseni ovat niin liukkaat ja suorat, että takatukka törröttää omissa korkeuksissaan jo yhden päänkäännön jälkeen. Eipä tuo haittaa, vaikka panta jäisikin pitämättä, sillä aikaa sen tekemiseen ei kulunut kuin yhden elokuvan verran.


Ohje pantaan:
Malli: It's a Cinch Head Wrap and Collar by Elisa McLaughlin (ohje ilmaiseksi Ravelrysta)
Lanka: Orkney Angora St Magnus D.K.
Puikot: 4 mm
Langankulutus: n. 15 grammaa?

Seuraavaksi puikoilta on valmistumassa jotain harmaata ja muhkeaa.

9 kommenttia :

Eeva kirjoitti...

kaunis pipo ja panta myös! Itselläkin tuo samainen ongelma ollut usein pantojen kanssa, ehkä siksi en olekaan käyttänyt. Siitäkin huolimatta on suunniteilla pannan tekeminen, kun löysin netistä niin kivan ohjeen, jos se sittenkin sopisi! :D

Jii kirjoitti...

Kaunis malli!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana malli ja nuo värit ovat upeat.

Flikka kirjoitti...

Onpa ihania myssyjä, tykkään varsinkin tuosta violetista.

Vilma kirjoitti...

On kyllä kaunis neulemalli ja kauniita nuo molemmat pipotkin siis. Mulla pantojen käyttämistä on rajoittanut niiden otsatukkaa nostattava tai latistava vaikutus. Jos siis aamulla laitan pannan päähän niin sitä on sitten sitkeästi pidettävä iltaan asti, jos en halua näyttää a) kasaripunkkarilta tai b) liimatukalta. :)

Serayna kirjoitti...

Kiitokset kauniista kehuista!

Eeva: Haluan ehdottomasti tietää, jos löytämäsi malli osoittautuu toimivaksi, olisi huippua löytää päässä pysyvä panta:) (jos hiukset laittaisi pannan päälle, niin se varmaan pysyisi, mutta tulee ala-aste niin kovasti mieleen ettei pysty...)

vilma: Kaksi kelpo vaihtoehtoa, tosin a) huomattavasti parempi:D Mä taas tykkään hieman latistavasti vaikutuksesta, sillä kaksi pyörylää etutukan kohdassa takaavat sen, että latistusta tietyille suortuville ei saa edes suoristuraudalla.

Korianteri kirjoitti...

Korianteri-blogissani on pieni tunnustus blogillesi. ^^

Miia kirjoitti...

Kauniita myssyjä. Ja niin herkullisen värisiäkin! Itsellänikin on syksyn neulelistalla uusi myssy (kun eihän niitä ole koskaan liikaa). Panta on myös kiva. :)

bemu kirjoitti...

Kivan näköinen myssy! Taidankin tehdä itselleni tuollaisen (jos vain osaan). Muutenkin blogisi on kaunis ja tätä on kiva lukea; löysin tänne tänään ;)
Mukavia syksyisiä päiviä; Porissa paistaa aurinko!

Proudly designed by | mlekoshi Playground |