Möhkömuhku

maanantai 10. lokakuuta 2011

Viime postauksen kuvissa näkynyt harmaa palmikkokasa valmistui viikonloppuna ja kuvattuakin saatiin se siskon avustuksella eilen. Kyseessä on kauluri/keeppi kirjasta Vampire Knits. Iskin malliin silmäni jo viime vuonna, mutta vasta nyt se pääsi puikoille.
Malli: Under Cover of Midnight Hooded Cowl (Kirjasta Vampire Knits, Ravelryssä täällä)
Lanka: Drops Alpaca ja Drops Nepal
Kulutus: Nepalia 5 kerää ja Alpacaa 2
Puikot: 6 mm

Ohje oli rasittavan epämääräinen, vaikkakin ihan helppo. En ymmärrä, miksi ei voi selkeästi kirjoittaa, mitä tapahtuu milläkin rivillä. Selkeiden selitysten sijaan ohje eteni tätä rataa "tee näitä kahta palmikko-osiota niin ja niin kauan JA SAMALLA tee näin ja näin n. 5-10 cm välein ja kun olet tehnyt tuota toista juttua näin paljon niin tee vielä tätä yhtä toistakin juttua samassa välissä...". Voiko helppoa asiaa enää vaikeammaksi tehdä? Jouduin piirtämään kuvion kaikesta tuosta sepustuksesta, että tajusin mitä pitää tehdä missäkin välissä.
En kutonut ollenkaan yläreunan helmineulekierroksia, vaan päättelin kaulurin kesken palmikkokuvion (5 mm puikoilla). Kokeilin kyllä helmineulettakin, mutta yläreunasta olisi tullut niin lörpöttävä ja trumpettimainen, että totesin nätimmäksi vaihtoehdoksi jättää helmineuleen kokonaan pois. Tein kaulurista myös hieman lyhyemmän (44 sentin sijaan n. 40 cm) kuin ohjeessa sanotaan.Tästä syystä se ei oikein toimi huppuna, mutta ei haittaa.
Puikoilla kavennukset tuntuivat etenevän kovin jyrkästi ja tiukasti. Pelkäsinkin lopputuloksen olevan liian tiukka ja muhkurainen. Onneksi en kuitenkaan ruvennut purkamaan ja neulomaan uusiksi vähemmin kavennuksin, sillä kastelun ja venyttelyn jälkeen kauluri osoittautui hyvän kokoiseksi ja paljon paljon paremmaksi kuin osasin odottaa. Nyt tykkään siitä koko ajan enemmän, on se niin ihanan möhkömuhku ja lämmin <3
Aika ihanan kuvauspaikan oli sisko muuten bongannut, eikö vain:)

15 kommenttia :

Peppiina kirjoitti...

Hieno muhku, eikä todellakaan yhtään muhkuinen. Syys saatu myös kauniisti filmille!

Nasti kirjoitti...

Kaunis keeppi ja kauniit kuvat!

ArualMaria kirjoitti...

Uskomattoman kauniit syyskuvat! Nätti on keeppikin, ja ihanan lämpöinen. Tuollainen epämääräisyys ohjeissa on kyllä ihan ärsyttävintä; jos kirjoittaa ohjeen, miksi ei voi tehdä sitä loppuun asti? :-P

SatuK kirjoitti...

Hienohan tuosta tuli! Yritin tihrustaa kulkeeko siinä siis kaksi lankaa koko ajan samaan aikaan? En huomannut viimeksi katsoa tarkemmin, kun nähtiin.

Serayna kirjoitti...

SatuK: koko keeppikauluri on neulottu kaksikertaisella langalla (Nepal ja Alpaca), unohdinkin mainita siitä. Langat ovat täsmälleen samanväriset, joten kaksinkertaisuutta ei huomaa vaikka katsoisi kuinka läheltä:)

bemu kirjoitti...

Hei, löysin jokin aika sitten blogisi ja innostuin taas pitkästä aikaa kutomaan!
Neuvoisitko vähän minua; aloin pirteänä tekemään huivia jonka löysin blogisi kautta eli Doublish Shawlette ja nyt en käsitä tuota keskikohtaa. *ssk-K1-slm-K1-K2rog*
Kaikki on muuten ihan ok, mutta nostetaanko tuo slm (silmukka) kahden silmukan keskeltä vai miten se tehdään? Voisitko helpata pikkuisen, tämä on muuten niin mukava kudottava!

Serayna kirjoitti...

Bemu: Kiva kuulla että olet innostunut neulomaan! Tuo englanninkielinen lyhenne slm tarkoittaa "slip marker" eli "lisää silmukkamerkki", se varmaan selkeyttää ohjetta:) Mäkin olen useamman kuin kerran googletellut sml:n merkitystä, se kun on jotenkin hämäävää, että silmukkamerkin lisäämiseenkin on erikseen ohjeistus. Eli keskikohta menee näin: "kavennus, 1 oikein, laita silmukkamerkki, 1 oikein, kavennus". Kavennuksiin ssk ja K2tog oli ohjeessa muistaakseni hyvät selitykset.

bemu kirjoitti...

Voi kiitos! Mä ihmettelin että miten siitä voi nostaa silmukan kun silmukoita oli parillinen määrä. No nyt tuo tuntuu jo ihan järjelliseltä... :)
Ohje oli tosiaan muuten selkeä, tuo keskikohta vain hämäsi.
Aivan ihana blogi sulla kaikenkaikkiaan :)))

ihanasonja kirjoitti...

Tää on todella hieno! Selkeästi nää palmikkokaulurit on nyt aina in. Oman samanmoisen projektin ohella, tää oli jo kolmas paikka mistä samanmoisen projektin bongasin!

Ja kuvauspaikka oli myös mainio :)

Jii kirjoitti...

Kaunis möhkö ja kuvauspaikka!

Miia kirjoitti...

Kaunis kauluri! Blogissani on muutes tunnustus siulle. Tosin oletkin näköjään ehtinyt saada saman jo aikaisemmin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

teen pientä esitystä neulegraffitista ja haluaisin kysyä sinulta, saanko käyttää 2 kaunista kuvaasi esimerkkinä? Ilmoitan ilman muuta, että ne on otettu nettisivuiltasi.

terveisin Anu

Serayna kirjoitti...

Anu: Saat käyttää:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kovasti, mukavampi mieli käyttää luvan kanssa, muutoin olisi pitänyt keksiä jotain muuta. Kerron viestiö blogistasi samalla nuorille!

Anu

Juurismäen äiti kirjoitti...

Kaunis lopputulos! :) Ja näkee, että kuvauspaikkajärjestelijä on ihan innolla mukana. :)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |