New Year's Eve in Paris

tiistai 10. tammikuuta 2012

Uusi vuosi vaihtui meidän osalta Pariisissa, jossa oltiin nyt toista kertaa. Käytiin alkusyksyllä katsomassa Woody Allenin Midnight in Paris ja kun päästiin kotiin, niin tilattiin sitten siinä pienessä punaviinihuppelissa saman tien lentoliput. Ei ollenkaan huono tapa viettää vuoden vaihtumista.

Söimme uuden vuoden aattona niin pitkän kaavan kautta illallista, että laskua tilattaessa kello olikin yhtäkkiä jo 23.45. Oltiin kuitenkin niin nopeita pikasprinttereitä, että ehdittiin Eiffelille paria minuuttia ennen kuin valoshow alkoi, kuohuviinipullokin saatiin auki ennen h-hetkeä. Sprinttimatkan pituuden voi todeta yllä olevasta kuvasta.
Sää oli vähän tylsä: sadetta, sadetta, sadetta. Sunnuntaina kaikki oli kiinni, joten vietettiin osa päivästä Pariisin varmaan kuuluisimmalla hautausmaalla, Père-Lachaisella. Ykköskohteena tietenkin Jim Morrisonin hauta, mutta tuli siinä ohessa todistettua Edith Piafin, Chopinin ja Oscar Wilden viimeiset leposijat. Uskomaton paikka tunnelmaltaan tuo Père-Lachaise, jos jossain on menneisyyden haamuja niin siellä.
Toinen uskomaton asia on Pariisin konditoriat. Voi luoja niitä leivoksia, mmmm...

1 kommentti :

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi kun minäkin joskus pääsisin. Varmasti kivoja nuo kaupunkilomat.

Proudly designed by | mlekoshi Playground |