Spiral out

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kasa mustaa matonkudetta on odottanut lähes vuoden kaapissa, hankin silloin kun ne virkatut pitsimatot oli ihan must. Monta maton alkua kasa on ehtinyt kokea, mutta kaikissa on ollut jotain vikaa. Liian pitsimäinen, liian möhkäle, liian pökkelö...Vaan yksinkertainen on paras.


Kasasta muotoutui meidän pikkuvessaan matto. Spiraalin virkkausta puolipylväillä, lisäyksiä fiiliksen mukaan ja lopputulos on varsin kelpo. Virkkuukoukkuna käytin nro. 10:tä.

Lopusta kasasta ajattelin aloittaa sellaisen jättikokoisen lattiatyynyn, mutta saa nähdä. Tuosta mustasta kuteesta lähtee kiitettävästi kangaspölyä, joka tuottaa mukavan sirkuksen-viiksekäs-nainen-efektin sekä kävin-festareilla-räkäni-on-mustaa-kokemuksen. Pieni tauko siis paikallaan.

6 kommenttia :

Petra Ilona kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi juuri ja mitä kaikkea ihanaa täällä onkaan. :) Sait musta uuden lukijan!

ArualMaria kirjoitti...

Hihii, tekstiilipöly-kohta sai kyllä naurun aikaan... Mutta siis tulin sanomaan, että kiva matto - yksinkertainen on tosiaan parasta. Mulla olis odottamassa mattoprojekti vanhoista vaatteista, mutta se onkin sellainen ikuisuusprojekti... :)

JenniH kirjoitti...

Hieno! Itse en varmaan jaksaisi matonkudetta virkata - eikö se ota sormiin, kun on niin paksua?

Aloitin muuten viimein oman blogin, tervetuloa kylään! :)

Serayna kirjoitti...

Petra Ilona: Kiitos samoin!

ArualMaria: Aloitin joskus aiemmin mattoa lakanakuteista, mutta huh kun tuntui mahdottomalta saada koukkua liikkumaan joustamattomassa kuteessa. Vaatteista tehdystä kuteesta voisikin onnistua, tosin kestää varmaan kauan ennen kuin sitä kudetta on tarpeeksi:)

JenniH: Enemmän ottaa ranteisiin, tosin oikealla tekniikalla ei kovinkaan paljoa:) Ja kiitos kutsusta, käyty on!

Anonyymi kirjoitti...

Upea matto!

Saako kysyä maton halkaisijaa ja kuinka paljon siihen meni kudetta? Riittikö kilo?

Onko sulla tietoa, mitä eroa on ontelokuteella ja trikookuteella... vai ovatko sama asia?

t. Hertta

Serayna kirjoitti...

Kiits:) Maton halkaisija on 75 cm ja veikkaisin, että n. 1200 grammaa meni ainakin kudetta. Matonkude on tuommosta revittyä/leikattua eli paksuus vaihtelee paikoittain kun taas ontelokude on putkilomaisempaa. Sanoisin, ettei hirveästi ole väliä, että kummastako tekee. Matonkude taitaa yleensä olla paksumpaa.

Proudly designed by | mlekoshi Playground |