Arismania

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pitkään jatkunut kuiva kausi kirpparilöytöjen suhteen sai tänään päätöksen, finally! Olin ihan hätää kärsimässä paikallisella kirpputorilla, kun joka toiselta pöydältä löytyi vaikka mitä. Mukaan sitten lähtikin mm. Heikki Orvolan ruskea emalipannu ja Toikan Pionia jalallisten lasien, kakkulautasten ja jälkiruokakulhojen muodossa. En kerta kaikkiaan voinut jättää sinne, Pioni-laseja lukuunottamatta kaikki oli PUOLET halvemmalla kuin yleensä kirppareilla/netissä! Heh, tosin en niitä pelkästään hinnan takia ostanut, vaan ihan puhtaan rakkauden. Sisäinen astiahamsterini huusi sellaista hallelujaa, että järkevä minäni unohti tilanpuutteen yms. muut "järkevät" syyt.    

(Sivuhuomautus: pakko hankkia älypuhelin, että saa kirppareilla googlettaa vertailun vuoksi laatutavara.comin ja huuto.netin hintoja ja tarjontaa.)

Päivän paras löytö oli kuitenkin hienossa kunnossa oleva Ariksen työvalaisin 50- tai 60-luvulta, hinta 2,50 €. Siis oikeasti.

Muhun on ihan salakavalasti iskenyt pieni Arismania. Meiltä löytyy jo ennestään makuuhuoneen toiselta yöpöydältä suloinen pieni Aris, olohuoneen seinää koristaa tuollainen keltainen tuplaversio. Hinnat alkaa näissäkin olla ainakin antiikkiliikeissä jo 30-60 €, tavallisilta kirppareilta löytää vielä halvalla.

Nämä retrovalaisimet pistää joskus miettimään, että mitenkähän sen paloturvallisuuden kanssa on. En tiedä, mutta jos johdot ovat hyvässä kunnossa eikä niitä itse mene räpläämään/kytkemään uusiksi, niin luulisi ettei niissä suurempaa vaaraa ole kuin uusissakaan valaisimissa. Kuumenevat ehkä enemmän, mutta siihen voi olla syynä myös hehkulamput. 


Meidän makuuhuone taitaa muuten sotia kaikkia väriopin sääntöjä vastaan. Sisustuskirjoissa aina julistetaan, että keltainen on huonoin mahdollinen väri makuuhuoneeseen, liikaa rauhatonta energiaa jne. Pah, sanon minä. Keltainen tuo raikkaan, aurinkoisen, hyväntuulisen ja lämpimän olon, ja siihen oloon on varsin hyvä nukahtaa ja herätä. Nih.

3 kommenttia :

HANNA ALISSA kirjoitti...

Aivan ihana työvalaisin! Ja mikä hinta! Minullakin on yksi Aris: http://hanna-alissa.blogspot.com/2011/07/aris.html, mutta maksoin siitä 20e.

Satu kirjoitti...

Tykkään!!

JenniH kirjoitti...

Minussakin asuu pieni astiahamsteri. Toistaiseksi olen pystynyt pitämään kirppismanian kurissa, mutta ei vastaan ole kyllä tullutkaan mitään kunnollista. Sinulla kävi tuuri! :)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |