Jämälangoista

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kevään lempineuleprojektini oli ystäväpariskunnan vauvalle neulottu suloinen villatakki, jonka saan viimein esitellä virallisesti täälläkin.  En ole yleensä hyvä keksimään lahjoja, mutta joskus tulee vastaan juttuja, joista ajattelee heti että "tämä on ihan sen ja sen henkilön näköinen". Tämän villatakin ohje  on juuri sellainen. 

Ohje: Lapsen takki Sanna Vatasen kirjasta Neulo, kirjo, virkkaa. Jämälangasta!
Lanka: Erinäinen kokoelma kaapista (ja vähän kaupastakin) löydettyjä lankoja: Maijaa, Sisua, Stepiä, Dropsin Alpacaa, Orkney Angoraa, Novitan Woolia ja Seitsemää veljestä
Kulutus: Ei aavistustakaan
Puikot: 2,5-4 mm
Koko: Pieni

En ole aikaisemmin neulonut mitään oikeaa vaatetta, joten kyseessä oli aika jännittävä projekti. Hommaa vaikeutti monen erilaisen langan yhdistely ja puikkokokoa sai vaihtaa jatkuvasti, jotta palasista ja raidoista tuli saman levyiset. Paljon purkamista ja epämääräistä näpertelyä on siis tehty. Mulla oli hieno ajatus neuloa hihat pyörönä jne. saumojen välttämiseksi, mutta ei siitä tullut lopulta mitään. Tyydyin neulomaan kaavoista ja kostuttamaan ja pingottamaan osat ennen niiden neulomista yhteen. Näin niistä tuli ainakin samankokoisia.

Kuten kaikissa jämälankaprojekteissa, lankaa tuntuu projektin lopussa olevan yhtä paljon kuin alussa. Hain pari kerää Dropsin Alpacaa huppua varten, kun Maija tuntui ikävän karhealta. Värimaailma on aika lailla samanlainen kuin alkuperäisessä mallissa, siihen kun alunperin ihastuin. Huomioikaa muuten oikean hihan kirjoneuleraita, se on ihan eka kerta kun olen kyseistä tekniikkaa kokeillut:).

Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen ja mikä mukavinta, lahjan saajille takki oli juuri niin mieluisa kun toivoinkin. Ehkä tämä vaatekynnys olisi nyt ylitetty ja voisin ajatella jotain huiveja isompaa projektia.

9 kommenttia :

Maija kirjoitti...

Ihan varmasti on lahjan saajakin mielissään, tuo takki on ihan huippu! <3

JenniH kirjoitti...

Aivan huikean hieno takki! Katsoin heti, että oletkohan saanut inspiraation jämälankakirjasta. :) Kauniit väritkin, tällaisen voisi tehdä aikuisten koossakin. :D

Nasti kirjoitti...

Todella hurmaava!

Pati, Sara & Hugo kirjoitti...

Yllejackan är HELT FANTASTISK!!! Tusen tack!!!

Jii kirjoitti...

Tosi nätti ja hyvä idea langanjämille, täytyy pistää korvan taakse.

Serayna kirjoitti...

Kiitos kaikki! JenniH: Aikuisten kokoinen villatakki olisi mahtava:)

Mamma A. kirjoitti...

Mielettömän hieno takki!!pakko tehdä tulla ohjeella omallekin Pienimmäiselle...

Piksi kirjoitti...

Ihanahan tästä tuli! Muistin tulla kurkkimaan valmiin lopputuloksen :) Pitänee harkita sitä jämätakkia myös itselle!

Johanna Koo kirjoitti...

Tää on kyllä niin nätti <3

Proudly designed by | mlekoshi Playground |