Salaiset sunnuntaisukat

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Siinä on jotain paheellista ja jopa perverssin nautinnollista neuloa sukat kashmiria sisältävästä langasta. Ne on sellaiset sukat, joita neulotaan salaa ja toisaalta äänekkäästi päivitellen jos joku huomaa.

Nämä paheelliset salasukat on tehty ennen kaikkea rakkaudella, vain parasta omalle miehelle:)

Casbahia olen halunnut kokeilla jo pitkään ja kun Titityyhyn saapui uusi erä ja sopivia värejä, niin laitoin heti tilaukseen. Ja olihan se juuri niin luksuslankaa kuin ajattelinkin, oi niin pehmeää ja hivelevää ja tuhottoman kallista. Ajattelin tehdä vielä huivin samasta langasta.

Malli: Yksinkertainen (Melissa Morgan-Oakesin kirjasta Varpaista varteen)
Lanka: Handmaiden Fine Yarn Casbah Sock
Kulutus: n. 100 grammaa
Puikot: 2,5 mm

Sukkien ohje on Varpaista varteen - neulo 2 sukkaa kerralla -kirjasta. Kirja oli positiivinen yllätys: ohjeet, kuvat ja tekniikkaselitykset olivat todella selkeitä ja kirjasta puuttui kokonaan ärsyttävä epämääräisyys, joka mua on monissa sukkakirjoissa rasittanut. Kokotaulukko oli ihan loistava ja vielä parempi oli laskukaava, jolla sai selville, miten paljon tarkalleen täytyy neuloa ennen kiilan aloittamista, jos haluaa täydellisesti istuvan sukan. Paljon sukkia neuloville nämä asiat on varmaan selvää pässiä, mutta tällainen sukka-amatööri tykkää kun asiat väännetään rautalangasta. Suosittelen kaikille, jotka ovat tästä sukkatekniikasta kiinnostuneita. Ohjeiden lukeminen on uuvuttavaa, mutta lopputulos vaivannäön arvoinen! Kaikista vaikeinta oli päättely; tarpeeksi löysää tuli vasta neljä eri päättelytyyliä myöhemmin.

Tuolilla roikkuu Marimekon Ikkunaprinssi-kangas, jota kävin hakemassa kanta-asiakastarjouksella, kun pelästyin että nyt se jo katoaa valikoimista. Suunnittelin iskeväni sen makuuhuoneen isoon kangastauluun koska vaihtelu virkistää, mutta vähän tuo tuntuu liian tummalta sinne. Ei haittaa, kangas on niin hieno, että voin hautoa sitä hetken kaapissakin ja olla tyytyväinen.

6 kommenttia :

Zelda kirjoitti...

Tuo on kyllä totisesti niin ihanaa lankaa. Itsekin ostin Titityystä taannoin yhden vyyhdin ja nyt olen sitä vain silitellyt, en ole hennonut aloittaa edes. Nuo sukat ovat upeat!

Satu kirjoitti...

Hienot sukat! Mulla on samainen kirja hyllyssä, en vaan ole ehtinyt toteuttaa siitä vielä mitään.

Oi kangas. Oi että!

JenniH kirjoitti...

Ihanat sukat, varmasti mielettömän pehmoiset. <3 Kangaskin houkuttaa, jätin Marimekon kantisalet väliin, kun on entisetkin ompelematta. :D

Pitko kirjoitti...

Kiva, jos Varpaista varteen on koettu ymmärrettäväksi! Olen samaisen kirjan ja haasteen edessä, kun opus kerran tuli hankittua ja menetelmä kiinnostaa. Pientä väistelyä olen vaan harrastanut; jospa sitä nyt tarttuisi toimeen... :)

wikke kirjoitti...

Tää sun blogi on niin ihanaa väriterapiaa, heti päivä tuntuu taas paljon aurinkoisemmalta :)

Serayna kirjoitti...

Kiitokset, ainakin vielä on sukat ehjät mutta jännityksellä seurailen mikä on kulutuksenkesto:)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |