Se vihertää

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tässä se nyt on, se ensimmäinen omin kätösin neulottu neuletakki! Huikeaa:)

Malli: Featherweight Cardigan by Hannah Fettig
Koko: Ohjeen 38.75 (eli n. 36 ja hihat 38)
Lanka: Cascade Yarns Heritage Silk, väri Herb
Kulutus: 2 vyyhtiä (200 grammaa)
Puikot: 3,5 mm

Neulomisprosessi ei kestänyt kuin kuukauden verran, valokuvaus sitäkin kauemman. Nämä kuvat on kolmannelta kuvaussessiolta, malli ja valo eivät ihan kohdanneet aiemmilla kerroilla...

Ohje oli yllävän helppo, noissa mun huivessa on itse asiassa ollut enemmän haastetta ja vaihtelua kuin tässä. Hihojen kohdalla tein pari pientä muutosta: loin 4 silmukan sijaan 6 kainaloiden kohtaan ja kavensin hihoja vain 3 kertaa matkan varrella, koska let's face it, habaa löytyy enemmän kuin ohjeen mallilta. Neule oli aika istuva jo ennen kastelua, mutta pingotus toi mukavasti pehmeyttä ja valuvuutta. Ainut mitä ohjeessa moitin niin on nuo hartia/olkapääkavennukset: ne menee aika jyrkästi ja siitä syytä neule tuntuu päällä valahtavan vähän selkäpuolelle.


Tein neuletakista tarkoituksella lyhyen, sillä kaipasin sellaista kesämekkojen seuraksi (ei olisi pidempää tullutkaan kahdella kerällä). Lanka valikoitui puolivahingossa omista varastoista, olin niin innostuksissa että pakko oli päästä neulomaan heti asap kun se olo tuli. Jos olisin ostanut langat varta vasten tätä projektia varten, niin väriksi olisi varmaan valikoitunut vaalean harmaa. Mutta kyllä tämä vihreäkin kiva on:) 

7 kommenttia :

heidi. kirjoitti...

Aivan ihana! Jotkut ne osaa. :)

JenniH kirjoitti...

Aivan ihana neule ja erityisen sievä malli <3 Tosi kiva tuollainen lyhyt neuletakki, juuri sopiva viileisiin kesäiltoihin. :) Värikin sopii sinulle kuin nakutettu!

Pitko kirjoitti...

Ihana kevätneule! :)

Serayna kirjoitti...

Kiitokset! Huomenna taitaa neule kokea ensiesiintymisensä, katsotaan kuinka toimii käytössä:)

Maija kirjoitti...

Ihana väri <3 Toimii varmaan hienosti mekon kaverina.

Katja kirjoitti...

Oi, onpa ihana! Jälleen kerran todistettu se, että simppelikin voi olla kaunista! Mä oon nyt myös tykästynyt tollasiin lyhyisiin malleihin ja mikä parasta, syntyy nopsaa, kun on vähemmän neulottavaa ;)

Serayna kirjoitti...

Katja: Joo ja menee huomattavasti vähemmän lankaakin näihin lyhyisiin malleihin:)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |