Ruokaa, rakennuksia ja rakkautta

torstai 4. heinäkuuta 2013

Mä täällä vielä fiilistelen juhannusta, postauksen kun sain kasaan vasta nyt. Me vietettiin juhannusaatto Suomenlinnassa ja suunnattiin seuraavana päivänä nauttimaan pidennetystä juhannusviikonlopusta Prahaan. Praha on siitä kumma kaupunki, että en ole koskaan kuullut keneltäkään yhtään pahaa sanaa siitä, kaikki vain aina kehuvat. No niin kyllä mekin tämän reissun jälkeen.

Praha vakuutti kaikin puolin; kaunis kaupunki kukkuloineen, ihana sekoitus erilaisia arkkitehtuurisia tyylejä, siisti, sopivan kokoinen, helppo liikkua paikasta toiseen, ystävälliset ja englanninkielentaitoiset ihmiset ja tietysti se RUOKA ja OLUT! En oikeasti ole varmaan koskaan syönyt niin hyvin kuin Prahassa. M oli taianomaisesti scoutannut meille etukäteen niin erinomaiset ravintolat, että ruokaorgasmi oli joka kerta taattu. 

Tässä meidän Prahan ravintolavinkit:
  • Bellevue: Tripadvisorissa Prahan parhaaksi ravintolaksi rankattu ravintola tarjoili varsin maistuvaa ranskalaista ruokaa. 3 ruokalajin menun hinta oli ihan edullinen paikan hienouteen suhteutettuna, tosin huomattiin että juomat maksoivat sitten senkin edestä. Kasvisruuat varsinkin olivat positiivisia yllätyksiä, palvelun nopeudessa vähän oli toivomisen varaa.
  • Dish Fine Burger Bistro: Mutkaton ja coolisti sisustettu amerikkalaishenkinen burger-ravintola, maalaisranskalaiset oli ihan parhaita!
  • Terasa U Zlaté Studné: Yksi mun suosikeista, Tripadvisorissa toiseksi rankattu hotellin ravintola, joka sijaitsee Prahanlinnan läheisyydessä. Palvelu moitteetonta, risotto taivaallista ja jälkiruoka vielä parempaa, näkymistä puhumattakaan.
  • La Bottega Di Finestra: Pieni italialainen puoti/ravintola/kahvila, jossa ruoka on tuoretta ja maistuvaa eikä tarvitse stressata hienostelusta. Jälkiruokatiski oli varsinkin mun makuun, valitse-ja-osoita-sormella-periaate toimii joka kerta.
  • Nota Bene: Tsekkiläinen ravintola, jossa on viikoittain vaihtuvat menut ja pienpanimoiden oluita. En nyt ihan tsekkiläisestä ruuasta innostunut, se oli sen verran tuhtia, mutta paikka oli muuten viihtyisä ja oluet maistuvia. Varsinkin se vehnäolut.
  • Hemingway Bar: Pieni, hämyinen ja tunnelmallinen cocktailbaari, täydellinen paikka sulatella illallista.
  • Strahovin luostaripanimo: Strahovin luostarialueella sijaitseva pienpanimo, josta voi ostaa oluita myös mukaan. Parin tuopin jälkeen voi käväistä vastapäätä sijaitsevassa maailman kaunemmaksikin tituleeratussa kirjastossa (mutta älkää tehkö niin kuin minä ja yrittäkö salakuvata, ne luostarimummot saa teidät kyllä kiinni) ja sen jälkeen tehdä kävelyretki puistoon, josta näkee kaupungin koko kauneudessaan.

Söin muuten muutakin kuin jälkiruokia, vaikka kuvista voisi päätellä muuta. Ihan tosi:)

2 kommenttia :

Satu kirjoitti...

Oi millaisen kirjoitelman olet jaksanut laatia! Praha on varmasti mielenkiintoinen paikka. Mieheni oli siellä pari vuotta sitten viikon työmatkalla ja oli myös tykännyt kovasti.

Suvi kirjoitti...

Ihanaa. ♥

Proudly designed by | mlekoshi Playground |