Virkkausvimma

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Moi terve, täällä on iskenyt virkkausvimma. Seuraava valmistunut projekti Virkkurista on putkipussukka pitkille puikoille. Suunnittelin väriyhdistelmäksi alunperin fuksiaa ja oranssia, mutta värit erottuivat niin huonosti toisistaan, että pakko oli vaihtaa toinen väri valkoiseksi. En oikein tiedä mitä mieltä olen tästä yhdistelmästä. Ainakin se on jotain muuta kuin mustavalkoinen.


Ohje: Siksak-putkipussi kirjassa Virkkuri
Lanka: oranssia ohutta virkkauslankaa kaksinkerroin, valkoista 6-säikeistä kalalankaa ja ohutta virkkauslankaa kaksinkerroin
Koukku: 2,5 mm
Kulutus: n. 50 g?

Tein kaksi siksak-kuviota enemmän kuin ohjeessa. Ei tämä mitenkään nopeasti syntynyt, istuin kolme iltaa koukuttamassa ja ihmettelin että miten homma etenee näin hitaasti. Värinvaihdot vaativat sorminäppäryyttä ja varsinkin kerien valvonnassa sai olla tarkkana kun tein kansinkertaisilla langoilla.

Tulin tajunneeksi tässä virkatessani, miten erilaisella mielentilalla sitä ihminen virkkaa ja neuloo. Virkatessa uppoudun jotenkin ihan täysin koko hommaan: en kuule en näe ja prosessi on yhtä mieletöntä ja stressaavaa kilpajuoksua loppuun. Mielessäni hoen "vielä yksi rivi vielä yksi rivi vielä yksi rivi", lopettaminen on vaikeaa ja oletus on se että valmista pitäisi tulla ja nopeasti. Ei kuulosta terveeltä:). Neulominen on taas paljon rennompaa; ei haittaa yhtään vaikka yhteen kerrokseen kuluisi aikaa ja työn voi heivata aika helposti sivuun kun jokin muu asia sitä vaatii. En tiedä onko tämä vain minun ongelmani vai onko jollain muullakin samanlaisia tuntemuksia? Outoa joka tapauksessa.

6 kommenttia :

Kaisa kirjoitti...

Kaunis pussi!
Minulla on ihan sama juttu. Neuloessa sitä asennoituu niin että tekeminen kestää, mutta virkatessa (ja ommellessa) pitäisi tulla heti valmista tai hermot menee... Outoa.

Jatta kirjoitti...

Minä oon ihan samanlainen virkkaaja! Jännä homma :D

Kiva kun sä virkkaat Virkkurin juttuja, tykkään itse tosi paljon siitä kirjasta mut en ole vielä saanut ostetuksi. Näkee sun toteutukset ensin!

Nuuskis kirjoitti...

Ihana pussi! :)

Serayna kirjoitti...

Mahtavaa, täällähän on näköjään useampi virkkaukseen pakkomielteisesti suhtautuva kohtalotoveri:)

Tipitii kirjoitti...

Tosi ihana ja värit hyvät just noin. :)

Satu kirjoitti...

Samaa mieltä!

Mutta ihania ovat. Huomenna menen hakemaan Virkkurin kirjastosta :)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |