Keinu keinu lämmikkeeni

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Syksy on virallisesti avattu, päässä uusi baskeri!
(Sori muuten korni otsikkointi: oli keinu ja oli myssy, mutta EI mielikuvitusta)


Malli: Veranda Tam
Lanka: Araucania Botany Lace
Kulutus: n. 50 grammaa
Puikot: 2,5mm ja 3mm


Keksin tarvitsevani alkusyksyksi ohuen ja pitsireikäisen baskerin. Kaapissa keväästä asti marinoitunut väriherkku Botany Lace-kerä suorastaan huusi päästä myssyksi, joten langan valinnassa ei ollut ongelmia. Neuloin baskerin puoltatoista kokoa pienemmillä puikoilla kuin ohjeessa, koska Ravelryn kommenttien perusteella kyseessä on aika lörtsö tapaus enkä halunnut liian roikkuvaa baskeria. Puikoilta tullessa tämä oli hyvänkokoinen, mutta kastelun jälkeen ehkä suureni ihan hitusen liikaa, vaikka yritin olla venyttämättä. No, kyllä tämän kanssa oppii elämään, olen vain niin tottunut pipomaisempiin myssyihin.

Ohje oli mukava: joka kerroksella oli äksöniä, mutta sopivasti viiden silmukan joukkoihin jaettuna, joten muistaminen oli helppoa ja kuvion logiikkaa helppo seurata.


Mikä tämä säätila muuten on? Sori vaan kaikki kesäfanit, kyllä ne syyslämpötilat saa mun puolesta jo tulla. Näitäkin kuvia jouduttiin feikkiasustamaan rankalla kädellä, sillä vaikka ulkona oli lähes +20, niin eihän myssyä voi kuvata ilman villahuivia ja käsineitä:)

9 kommenttia :

Lammas kirjoitti...

Upea baskeri! Ja ihan mielettömän ihania kuvia!!!

Eirene kirjoitti...

Ihana baskeri, eikä minun mielestä tippaakaan liian löpäkkä. ;) Mulla on juuri päinvastainen ongelma kun baskereista tulee liian piukkoja, tykkään just tuommoisista. :)

Ja syksy saisi kyllä tulla jo, ettei vaan jää välistä. En tykkää jos pompataan suoraan räntäkeleihin...

Serayna kirjoitti...

Kiitos, sisko onnistuu aina kuvaamaan hyviä otoksia:)

Pitko kirjoitti...

Kaunista jälkeä. :)

kukkarukkanen kirjoitti...

Hieno baskeri ja kivoja kuviakin! Ja otsikkokin oli mun mielestä hauska :)

HANNA kirjoitti...

Voi vinde, nyt löytyi niin huikea blogi että! Kivoja juttuja sulla täällä, jatkan lukemista..:)

Serayna kirjoitti...

Oi kiitos Hanna, olipas mukava kommentti:) Kävin vastavierailulla, kivoja juttuja siellä myös!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogistasi postauksen, jossa oli kuvia verhoilemastasi Kilta-tuolista. Oma Kiltani on ollut varastossa jo pari vuotta ja nyt sitten sain aikaiseksi ilmoittautua kansalaisopiston kurssille, että saisin sen verhoiltua. Olisiko sinulta mahdollista saada kaavoja tai edes hyviä vinkkejä verhoiluun? Jouduin laittamaan tämän viestin kommenttina, koska en löytänyt blogistasi s-postiosoitetta. Voin tarvittaessa laittaa yhteystietojani s-postilla tai sellaisessa kommentissa, mitä ei julkaista.

Serayna kirjoitti...

Anonyymi: Nyt on sähköposti lisätty blogger-profiiliini, jos haluat sitä kautta ottaa vielä yhteyttä:)

Kilta-tuolin verhoilusta: Itse sain valmiit pahville piirretyt kaavat lainaksi kansalaisopiston (=Vaaasa-opiston) verhoilijamestarilta, en valitettavasti hoksannut kopioida niitä itselleni (ajattelin että 2 Kiltatuoli riittää tähän taloon:)). Toki kaavat olisi mahdollista tehdä itse, kunhan vain purhaa vanhan verhoilun ja piirtää kaavat sen pohjalta (verhoilijamestarin kaavat oli tehty juuri tällä tavalla). Ilman kaavoja verhoiluprosessi on varmaan lähes mahdoton, tuolissa kun oli 11 yhdistettävää palaa, jotka kannattaa ommella yhteen tietyssä järjestyksessä. Kurssini verhoilijamestari opasti tässäkin asiassa. Piirsin muistaakseni palojen ompelujärjestyksen ylös suttupaperille, mutta en tähän hätään ainakaan löytänyt tuota paperia. Varsinainen ompelu ei ollut hankalaa. Verhoilu kannattaa aloittaa takaosan kaaresta js alaosasta, viimeiseksi niitataan kangas kiinni irrotettavan istuinosan alle. Muistaakseni ihan viimeiseksi neulottiin takakappaleen ja etukappaleen yläreuna käsin yhteen, niitattiin kangas kiinni tuolin alle, ja kiinnitettiin istuinosa. Homma voi vaikuttaa aluksi epätoivoiselta, mutta kun aikansa kiskoo kangasta suuntaan ja toiseen, niin kyllä se asettuu tiukasti tuolille.

Toivottavasti tästä oli jotain apua, kurssin vetäjästä tosin on toivottavasti on vielä enemmän apua:) Kilta ei ole vaikea verhoilla, kunhan tietää/tuntee/saa apua kaavoihin ja ompelujärjestykseen. Tuo järjestyskin on varmaan looginen kaikille jotka ovat ommelleet enemmänkin, itselleni kaikki siihen liittyvä oli uutta.

Proudly designed by | mlekoshi Playground |