Black and white

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Aikansa se otti, mutta valmistui se. Virkattu iltalaukkuni nimittäin. Ja ai että yllätin itseni, siitä tuli niin HIENO!


Ohje: Triforce-iltalaukku by Molla Mills (Virkkuri-kirjasta)
Lanka: Jotain puuvillalankaa, nimi ei muistissa
Kulutus: n. 60 g valkoista ja 60 g mustaa
Koukku: 2,5 mm
Muut tarvikkeet: 1 kp ommeltava neppari, vetoketju 25 cm, vuorikangas, hihna ja sen kiinnikkeet on irrotettu vanhasta kirpparilaukusta

Taisin aloittaa projektin aika pian Virkkuri-kirjan ilmestymisen jälkeen. Ihmeissäni olen seurannut muutamissa blogeissa, kun laukku on valmistunut parissa viikossa. Omani eteni huomattavasti hitaammin ja lisäksi laukku ehti lojua kuukauden verran odottamassa vetoketjua ja vuoritusta. Tämän virkkaaminen oli ranteille aika raskasta hommaa, koukku on sen verran pieni. Lopputulos on peltiä, mutta se on onneksi vain hyvä juttu.

Kuten kuvista huomaatte, hieman oli vaikeuksia valita vetoketjun väri. Ajattelin ensin jotain värikästä, mutta lopulta päädyin mustaan. Ei tarvitse miettiä sopiiko muun asun kanssa yhteen. Vuorikankaaksi valikoin Ikean mustavalkoisen puuvillakankaan. Ompelin vuoreen myös pienen taskun korteille, sillä koko kukkaroa tuskin tarvitsee tähän laukkuun tunkea.

Ohjeen mukaan tehdyssä laukussa oli vain rannehihna, mutta minä tein omasta versiosta olkahihnallisen. Olkahihna on otettu kirpparilta lyötyneestä pikkulaukusta. Etsin varta vasten sellaisen, jossa olisi irrotettava hihna. Myös nuo hihnan kiinnikkeet on irrotettu samaisesta laukusta ja niistä tulikin varsin hieno yksityiskohta.    Ystäven kanssa juhlitaan pikkujoulua ensi viikonloppuna, eiköhän tämä pääse koekäyttöön silloin :)

16 kommenttia :

Johanna Koo kirjoitti...

Voi ihana <3

Anna kirjoitti...

Kerrassaan hurmaava!

Satu kirjoitti...

Tuo oli kyllä tosi kivan tuntuinen livenä ja näyttää upealta valmiina. Mäkin haluaisin tehdä oman, mutta pohdin värejä...

Flikka kirjoitti...

Tosi hieno! Kaiken vaivan arvoinen.

Piia kirjoitti...

AI-VAN ihana! <3

Jii kirjoitti...

Tosi tyylikäs laukku! Varmasti myös monikäyttöinen.

Pitko kirjoitti...

Onpa kyllä hieno! :) Asu täytyy tästä eteenpäin valitakin laukun mukaan! :D

Serayna kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Onneksi jaksoi nähdä vaivan viimeistelyissä, vaikka se käsin neulominen ei tekemisen hetkellä paljoakaan innostanut:)

Anonyymi kirjoitti...

vau! todella hieno!

- Kati

Anonyymi kirjoitti...

where i can buy that pattern in english? molla mills, please, all us need you sell patterns in raverly!!!!!

Serayna kirjoitti...

Hi there! I have understood that Molla Mill's crochet book is going to be translated in English, at least the translation rights have been sold to some publisher. You can contact the writer via email molla.mills@gmail.com, I bet she will know more:)

Tarja / Tarjas Snowland kirjoitti...

Aivan upea lopputulos! Laukulle löytyy varmasti paljon käyttöä. Ihailin tuota ohjetta samaisessa kirjassa, mutta en ole tohtinut itse aloittaa. Mutta wau!

JohannaL kirjoitti...

Vau, ihana.

Melissa king kirjoitti...

Do you have a pattern in English, I am want to make this for my cousin

Thank you

jonnahah kirjoitti...

Hi Melissa, the pattern is translated in English and you should find it in Molla Mills Modern Crochet book https://www.amazon.com/Modern-Crochet-Accessories-Projects-Your/dp/1909342688

Nury Edith Loaiza Lopez kirjoitti...

Me gusta.

Proudly designed by | mlekoshi Playground |