Sonning

maanantai 22. syyskuuta 2014

Olipa kerran projekti, joka kesti ikuisuuden. Vaan joskus ikuisuusprojektitkin valmistuvat ja silloin ne ovat kaikkein parhaita projekteja. Tässä viime vuosien savottani, Sonning.

Huivi on aloitettu 2011 joulukuussa. Joka kesä olen ollut varma, että nyt se valmistuu, nyt saan hartiahuivin niihin ja niihin juhliin, vaan vimmainen neulominen ei ikinä riittänyt. Perinteinen ikuisuusprojekti tämä ei ole siinä mielessä, että en ole missään vaiheessa hylännyt sitä. Melkein joka kuukausi neulominen on edennyt, mutta aivan 
h e l v e t i n hitaasti. 

Malli: Sonning (kirjassa The Scrumptious collection vol. 1)
Lanka: Fyberspates Scrumptious Lace
Kulutus: Vajaa vyyhti
Puikot: 3 mm

Keskipaneeli (pitsiosuus) on ollut pisimpään kesken, koska sitä ei televisioneulomisena voinut tehdä. Pitsikuvio toistuu sekä nurjalla että oikealla puolella, siinä ei ole oikein mitään mieleenjäävää logiikkaa eikä kuviota voi muistaa ulkoakaan, koska parhaimmillaan osiot olivat 25 silmukkaa pitkiä. Tai ainakaan minun aivoni eivät tähän kyenneet. Sanalla sanoen tämä on siis ollut vaikeinta ja haastavinta, mitä olen koskaan neulonut. Ohjeessa oli kyllä pitsiosuus kuviona, mutta neuloin koko homman sanallisista ohjeista, juurikin siksi että järkevät silmukkaosuudet olivat niin pitkiä, että kuviosta ei ollut oikein mitään hyötyä. 

Mutta vaikka huivi oli vaikea, niin se ei ollut sitä kuitenkaan rasittavalla tavalla. Sopivan haastava, keskittymistä vaativa, kuitenkin hauska. Koostumus oli kiinnostava: ensin neulottiin molemmat sivupaneelit ja sen jälkeen alettiin neuloa niiden väliin pitsiosuutta. Pinnasta tuli todella miellyttävä, kun ohuesta pitsilangasta neuloi pienillä puikoilla. Tekisi mieli tehdä paitakin samanlaista ohutta pintaa.

Huoh. Nyt saa neuloa taas jotain muuta ja ostaa lankojakin. Lupasin itselleni, että tämä savotta saadaan valmiiksi, ennen kuin uusia keriä on lupa ostaa tai uusia projekteja lupa aloittaa. Taidanpa virkkailla seuraavaksi, jeejee!

8 kommenttia :

Ilosofiaa kirjoitti...

Upea huivi!!! :)

Satu kirjoitti...

Vau, aivan mahtava huivi! Kyllä nyt olet lankasi ansainnut ;)

Jonnah kirjoitti...

Ilosofiaa: kiitos!
Satu: No arvaa teinkö Pirjoliisaan heti visiitin kun huivi oli vielä kuivumassa;)

Pitko kirjoitti...

Aivan mahdottoman upea huivi! :)

Miia-Rebekka kirjoitti...

On se niin kaunis, että kannattikin tahkota valmiiksi. Sulla riittää pitkäjänteisyyttä :) . Ei olis minusta tuollaiseen.

Purrrlnau kirjoitti...

Tosi upea huivi! Ja hauska tausta kuvissa.

Jonnah kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Tiina (Lankoja tuhoamassa) kirjoitti...

Onpas ihana huivi ja kiva blogi muutenkin :)

Proudly designed by | mlekoshi Playground |