Virkattu päällinen jumppapallolle

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015
Käytiin äidin kanssa maakuntamatkailemassa pari viikkoa sitten Kauhavalla ja Lapualla. Pääkohteena oli Lankava ja tarkoituksena tuhlata lahjakortti, jonka sain kun Lankavan ihmiset olivat kuvaamassa meillä uusia tuotekuviaan. Paikka oli kyllä mahtava ja huomattavasti paljon isompi kun oli ajatellut! 

Suurimman vaikutuksen teki virkkauslankojen ja erilaisten kuteiden määrä ja päädyin ostamaan itselle Molla Millsin kalalankaa useamman kartion. Äidin kanssa ihailtiin virkattuja jumppapallon päällisiä ja pakkohan sellaiseenkin oli hankkiä materiaalit. Tuo luumunpunainen väri varsinkin puhutteli. Pallo on jo kotiutettu vanhempien luo, mutta vähän jäi huvitus hankkia ja tehdä itsellekin samanlainen.

Ohje: Lankavan Jumppapallo 1
Kulutus: Vajaa 2 kiloa eli 2 kartiota. Ohjeen mukaan olisi mennyt 2,2 kg, mutta mulla meni kyllä vähemmän.
Koukku: 10 mm

Mulla ei ollut kotona palloa virkatessani päällistä, joten en päässyt mittailemaan kokoa työn edetessä. Vähän löysempää olisi saanut näköjään virkata, sillä päällinen osoittautui hitusen liian tiukaksi siinä mielessä, että pylväiden välistä paistaa alla olevan jumppapallon väri. Pallon värin kannattaisi ehkä olla aika lailla sama kuin kuteen, tai sitten pylväät pitäisi vaihtaa kiinteisiin silmukoihin.

Päällinen oli yllättävän nopea tehdä. Minulla se valmistui runsaassa viikossa House of Cardsin 3. tuotantokauden siivittämänä. Käsikään ei ihme kyllä kipeytynyt ja Esteriä oli varsin miellyttävä virkata. Vetoketjuaukon tein ohjeen mukaan, mutta ompelin sen lopulta kuteella kiinni. Ei kai tuota kovin usein tarvitse pallosta irrotella. Hieno siitä tuli, huomattavasti parempi sisustuselementti tällaisena kuin paljaana pallona.

10 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Lapua mainittu, jee! Kaunis pallonpäällinen. :)

jonnahah kirjoitti...

Kiitos! Lapualla pysähdyttiin Vanhassa Paukussa, aika monta vilttiä kotiutettiin Lapuan Kankureiden outletin alesta;)

Elina Koo kirjoitti...

Hei! Löysin blogiisi fb:n käsityöblogit-ryhmän kautta, ja ihastuin! Selasin erityisesti sisustusaiheiset postaukset läpi, kaunis koti teillä :) Erityisesti ihastuin olohuoneen verhoihin, Sienat tahtoisin omaankin ikkunaan.

Kerttu kirjoitti...

Mikä ihana blogi. Kotisi on mahtavia juttuja täynnä :) olipa oikeen illan piristys.

Laura kirjoitti...

Jos tuolla pallolla nyt jumppaa tai istuu sen päälle, niin pallohan menee ns. läjään, niin joustaako tuo kude sen verran vai kuuluuko riksraksjapoks? Itsekkin oon miettinyt omalle pallolle päällistä, mutta tuo "venyminen" mietityttää.

Ihana blogi muuten! :)


http://lauraloviisan.blogspot.fi/

jonnahah kirjoitti...

Kiva että löysit tänne ja tykkäsit! Siena on aina hyvä valinta, tykkään siitä itsekin niin kovasti, että mustavalkoisen lisäksi löytyy keltaisenakin

jonnahah kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus kohteliaisuudesta!

jonnahah kirjoitti...

Tuo Esito-kude ainakin oli todella joustavaa. Näkisinkin, että suurempi ongelma on jos päällisestä tulee liian löysä, koska kude joustaa niin paljon. Normaali matonkude tosin voisi olla ihan eri juttu, se tuntuu katkeilevan jp virkatessa ohuimmista kohdista ☺

Pitko kirjoitti...

Loistava idea! :D Pitäisi ehkä se omakin jumppapallo tuunata...

Tiina (Lankoja tuhoamassa) kirjoitti...

Tosi nätti tuli :) Muakin kyllä mietityttää mitenkä käy, jos jumppaa... Taidan vielä keskittyä muihin projekteihinjaprojekteihin jättää virkkaamatta päällistä jumppapallolle.

Proudly designed by | mlekoshi Playground |